Sí, actuem

Mollet està plenament bolcat en les accions per l’energia sostenible i el clima. Aquests dies s’ha fet a Glasgow la gran cimera COP26. Els líders mundials hi han estat presents i Mollet també ha estat en els debats. Així, la nostra ciutat ha estat una de les signants de la declaració sobre alimentació i clima amb un centenar més de ciutats. Ens hem compromès a abordar l’emergència climàtica a través de polítiques alimentàries integrades.

L’emergència climàtica està afectant a tot el món, i encara notarem més els seus efectes si no li posem fre. I, com no, també ho notarem a la nostra ciutat. Cal pensar globalment i actuar localment perquè cadascú de nosaltres, des de la seva responsabilitat, pot fer accions per revertir el canvi climàtic. Per això, des del govern municipal, actuem i continuarem actuant per fer polítiques que ajudin a prevenir les catàstrofes naturals que es podrien produir a Mollet fruit del canvi climàtic, com incendis, sequeres o inundacions. I també reclamarem a la resta d’actors i administracions que s’impliquin, perquè aquesta lluita ha de ser global.
Mollet fa molts anys que està actuant activament contra el canvi climàtic fet que ens va portar a ser la primera ciutat de menys de 100.000 habitants en ser capital Europea del Medi Ambient al 2015. Que el 50% del nostre territori és un espai verd i protegit, que tots els molletans i les molletanes vivim a menys de 300 metres d’una zona verda i que el nou POUM, pendent d’aprovar, preveu prop d’1 milió de metres quadrats de zones verdes al nucli urbà.

Només recordar que Mollet té preservat Gallecs i els Pinetons i amb el nou pla del Calderí tindrem uns 100.000 metres més de zones verdes, gràcies als quals capturarem més CO2.

Però no ens podem oblidar d’altres accions importants com l’aprovació, per unanimitat de la Declaració d’Emergència Climàtica; que Mollet va ser la primera ciutat catalana i de les primeres d’Espanya en convertir-se en Ciutat 30 Km/h; l’aposta per vehicles sostenibles de la flota municipal; l’aposta per la instal·lació de plaques fotovoltaiques a edificis municipals; l’aprovació d’una ordenança pionera per facilitar la instal·lació de plaques fotovoltaiques en nous edificis o la instal·lació de punts de recàrrega pels cotxes elèctrics, entre moltes d’altres actuacions.

Com deia, no sols l’Ajuntament de Mollet ha d’actuar, la qual cosa, reitero, ja estem fent. Cal que ho facin també la resta d’administracions. Per exemple, cal que la Generalitat de Catalunya aposti clarament per les energies renovables, un tren que Catalunya està perdent ara per ara si no hi posa remei. Anar en contra de les renovables és anar en contra el progrés.

Per últim, vull deixar ben clar el compromís del govern municipal en la lluita contra el canvi climàtic. Que aquest govern municipal actua i actuarà per sumar esforços per assolir un futur i un planeta millor.

 

Edicions locals