Vigilància contra incendis

Regidora de Sumem Esquerres a Parets

La Diputació de Barcelona des de fa anys, concretament des de l'últim gran incendi a la província els anys 80, que va cremar des de Sant Miquel del Fai fins a Aiguafreda, cada estiu aplica el que anomena Pla d'Informació i Vigilància contra Incendis (PVI).

És un pla basat en dividir el territori forestal de la província de Barcelona en 100 quadrícules, aproximadament, assignar a cada quadrícula dues persones i un vehicle durant les hores de més insolació, tots connectats a una central que rep tots els avisos de columnes de foc o fum indicant-ne les coordenades.
Això suposa una inversió estimada de 2.000.000 d’euros, permet la contractació de 200 persones durant els tres mesos d’estiu i 100 vehicles.

Que els boscos de la província de Barcelona no es cremen (de moment) sent aquesta la província més poblada és gràcies a aquest encertat pla. No ho dubteu.

Enhorabona a tècnics i polítics de la Diputació de Barcelona per aquest pla, 2.000.000 d’euros no són res si s’evita cremar boscos que tardarien molts anys a recuperar-se. Aquest boscos estan treballant pel medi ambient absorbint tones de CO2.

Les altres tres Diputacions és urgentíssim que facin el mateix i més a la vista del que ha passat aquest estiu, s’han de buscar els diners d’on sigui per aplicar aquest model de pla. Potser caldrà sumar diners entre Diputacions i Generalitat perquè el que es pot aconseguir s’ho val i ha passat la prova del 9. Ànims.
 

Llicenciada en Ciències Químiques, Dret i Farmàcia, va ingressar al PSC l’any 1984, arribant a ser membre de l’executiva nacional i diputada al Parlament de Catalunya entre 1987 i 1995. Alcaldessa de Parets entre 1979 i 1990, des de l’any 2003 encapçala la candidatura alternativa Nova Opció per Parets (NOPP) amb que va ser regidora fins a l'any 2019, quan es va presentar a les eleccions dins la coalició Sumem Esquerres a Parets, que va aconseguir el govern després de l'acord amb Ara Parets ERC i Parets per la República.

Edicions locals