Defensem, innovem i promocionem

Presidenta d'Asaja Barcelona

El 25 i 26 de març, tenim eleccions agràries pels professionals de l’agricultura i la ramaderia. Des d’ASAJA ens preocupa la manera en què s’han convocat, diferents de totes les altres convocatòries, siguin polítiques o del Barça. Tothom ha pogut votar com li ha anat millor. Incloent una pandèmia, hem tingut vot per correu postal i vot presencial. Les nostres eleccions molt innovadores, sols telemàticament inclòs les presencials i sols per les persones físiques, les persones jurídiques sols ho poden fer des del seu ordinador, tauleta o mòbil i amb la signatura electrònica.

Ho veiem complicat per dues raons, primer el món rural no gaudeix d’internet a molts llocs, segona el sector no tothom té les noves tecnologies per la mà i l’agreujant que diuen ara, amb la Covid-19 no ho poden fer per correu com els altres de la ciutadania? Doncs es veu que som diferents, voldria creure que som més espavilats que la resta; si no, no tindríem aquestes diferències entre la resta de la societat.

Des d’ASAJA fem la crida que no quedi ningú sense anar a votar, presencialment en els punts comarcals els dies 25 i 26, i les societats el 25 des de casa seva. El que us demanem és que feu aquesta acció per poder ser forts davant les nostres administracions, especialment davant de la Conselleria d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. Ara que s’està formant un nou govern, instem als polítics que tinguin en compte que estem parlant de l’alimentació, que sempre hem sigut essencials, però ara molt més que mai; durant aquesta pandèmia, l’únic sector que ha aguantat l’economia, que sempre ha donat tot el que ha pogut per abastir el que s’ha demanat. Això si, a preus de 34 anys enrere, la pregunta és en quin altre sector passa això i som essencials.

Des d’ASAJA diem prou, volem un govern que valori el que fem, som l’únic sector econòmic que va tancar en positiu el 2020. Ni la indústria, ni l’automoció ni el químic. Per aquests motius diem prou d’aquest menyspreu, necessitem una llei de la cadena alimentària que funcioni, no com ara que no sabem on és, ja fa un any que es va aprovar, ASAJA vam felicitar la Llei esperada i, encara no funciona. Falta un mediador entre els productors, intermediaris, distribució.

Es veu que tenen por, alguns deixarien de guanyar massa, mentre l’administració queda bé. Mentre sectors com el lleter, el de la vinya, l’oví, vacum, horta, etc. a preus com 34 anys enrere. Aquest nou govern li demanem que siguin valents i donin respostes a aquestes necessitats, seria important comptar amb una central lletera de la mateixa administració, com altres països del nostre entorn, que no tenen cap ramader que es queixi, tenen uns governs que valoren el sector.

Des d’ASAJA treballem perquè la innovació sigui una realitat, economia circular amb tema purins i plantes de biogàs per fer energia i aigües netes amb fons europeus. Energies renovables per fer més eficient les explotacions i millorar el medi ambient, el que no volem són els parcs eòlics ni els horts solars en els camps de conreu, si que els volem a les teulades de les explotacions o a polígons industrials que és on es gasta més energia.

Al nou govern exigim que internet arribi arreu de Catalunya, tenim molts pobles que no hi arriba, anuncis si i res més. Des d’ASAJA diem si volen que a les zones de muntanya segueixin els ramaders, com els de la plana; la fauna salvatge és un gran problema per la supervivència del sector, és necessària una partida específica d’una vegada per ajudar a aquest sector.

Des d’ASAJA promocionem les nostres produccions, volem que els petits i grans del nostre país sàpiguen el que mengem i d’on surt. Fem experiències al territori agrícola i ramader, gastronomia, cultura, km 0, i puguin gaudir de la natura, veure d’on surten els aliments i conèixer el territori. Per tot el que sempre hem treballat al vostre costat, voteu ASAJA, sempre al tu costat.

Edicions locals