Avancem cap a la República, no deixem ningú enrere

Regidora d'Ara Mollet ERC MES i candidata del Vallès Oriental d'ERC al Parlament

Vivim en un món canviant i accelerat on tot passa molt de pressa i els esdeveniments se succeeixen molt ràpidament. Però encara podem identificar algunes certeses. En l'àmbit polític, podem afirmar sense por d'errar la predicció que els pròxims anys estaran marcats principalment per dos temes essencials: la construcció del país després del gran impacte que ha suposat la pandèmia de la Covid-19 i la recerca de la resolució del conflicte entre Catalunya i l'Estat espanyol. Sobre aquest últim punt, no ens cansarem mai de repetir que la solució passa per l'amnistia que ha de donar lloc a un nou escenari, culminant amb un referèndum d'autodeterminació amb totes les garanties.
Davant d'aquest doble repte, des d'Esquerra Republicana farem el que portem fent des de  la nostra fundació ara fa 90 anys, ser els socis més fidels del poble de Catalunya, mirant de ser tan útils a la societat catalana com sigui possible. Perquè som els que fem créixer el republicanisme a les zones tradicionalment menys permeables al discurs sobiranista, els que aconseguim i posem més recursos al servei de la ciutadania en moments de màxima dificultat, els que impedim que la dreta més reaccionaria i antisocial condicioni els pressupostos de l'Estat, o els que aconseguim que es derogui la Llei Wert que posava en perill el model d'immersió lingüística a les escoles catalanes.
La nostra raó de ser és ajudar la gent d'aquest país i oferir-li un futur millor i tenim el convenciment que la millor manera de fer-ho és a través d'una República catalana al servei del benestar del conjunt de la ciutadania. Insistirem tantes vegades com calgui: la independència no és un fi per ella mateixa, és una eina que ens ha de servir per millorar la vida dels nostres conciutadans i conciutadanes.

Esdevenir un instrument útil avui dia comporta lluitar contra la corrupció, ser capaços de teixir aliances per tirar endavant grans consensos de país, o afrontar la crisi actual amb més inversió social i no des de les retallades, tal i com es va fer ara fa una dècada. A Mollet des d’ERC treballem com el primer grup de l’oposició. Els regidors i regidores d’Ara Mollet ERC -entre les quals m’hi compto- treballem cada dia, sense treva, per a la millora de vida dels molletans i molletanes. És per això que per mi va ser honor ser escollida per representar Mollet i el Vallès a la candidatura d’ERC al Parlament.

La nostra és una aposta ferma, inclusiva i generosa, adreçada a aquesta gran majoria de la societat catalana que considera que els catalans i catalanes hem de poder decidir el nostre futur a través d'un referèndum d'autodeterminació i que la millor recepta per afrontar la crisi provocada pel coronavirus és aplicar polítiques progressistes per evitar que ningú quedi enrere.  És l’hora de l’independentisme d’esquerres, d’un nou lideratge pel país i pel procés cap a la independència. És l'hora d'Esquerra Republicana.

 

Edicions locals