L'illa cultural, la gran proposta de l'acte central d'ERC

Els republicans van comptar amb el conseller d'Interior Joan Ignasi Elena en el seu acte del passat diumenge

Política

Joan Ignasi Elena va donar suport a la candidatura de Sergi Martínez Mitjavila
Joan Ignasi Elena va donar suport a la candidatura de Sergi Martínez Mitjavila

ERC Montornès va celebrar el passat diumenge el seu acte central de campanya al Teatre Margarida Xirgu, amb el suport del conseller d'Interior Joan Ignasi Elena. Entre les propostes presentades, destaca la idea estrella de la candidatura, l'illa cultural que vol construir al voltant del teatre municipal.

El projecte d'ERC proposa crear a l'actual terreny de l'OAC del centre un espai cultural amb una biblioteca, un casal cultural i un casal de gent gran que complementarien al Teatre Margarida Xirgu, segons explica el seu cap de llista Sergi Martínez Mitjavila.

El candidat a l'alcaldia també destacar altres propostes com la comunitat energètica local: "Ja ho han fet governs d'ERC a altres municipis. Consisteix a posar plaques solars als sostres dels equipaments municipals perquè se n'afavoreixin l'Ajuntament i els veïns". 

En la línia de les propostes, també n'avança algunes més el número 3 de la llista Sergi Asensio, qui se centra en seguretat i joventut: "Volem crear una nova comissaria de la Policia Local per fer que les gestions de la ciutadania siguin més properes i que atengui les diferents variables que el poble necessita. També volem reforçar i donar noves eines a l'equip de joventut perquè segueixin amb la seva feina contra les discriminacions i a favor de la igualtat".

Amb el punt de mira a dalt

Sergi Martínez fa una valoració del seu programa: "És un programa ambiciós però realista i sincer, amb 127 propostes en total. L'hem treballat durant més d'un any i és una barreja de les nostres idees i propostes de la gent del carrer". L'alcaldable creu que la seva formació "pot guanyar les eleccions" i espera, com a mínim, "ser decisius i ajudar a transformar Montornès".

El convidat de l'acte, Joan Ignasi Elena, alaba la candidatura de Montornès: "És una candidatura jove que expressa el relleu i una nova generació al servei del poble". El conseller també destaca que ERC és "un partit municipalista, a prop de les necessitats dels veïns" i que així ho va demostrar les últimes municipals, on els republicans van ser la força majoritària al conjunt de Catalunya.

 

Edicions locals