Montornès en Comú vol crear les regidories de memòria democràtica i de benestar animal

La formació va anunciar noves propostes en el seu acte central amb Félix Montero i Ernest Urtasun de convidats

Política

José Montero va estar acompanyat de Félix Montero i Ernest Urtasun
José Montero va estar acompanyat de Félix Montero i Ernest Urtasun

El candidat de Montornès en Comú José Montero va encapçalar dissabte l'acte central de la seva campanya amb el suport i les intervencions de l'exalcalde Félix Montero i de l'eurodiputat Ernest Urtasun, a més de diversos discursos de la resta de candidats de la llista. Els comuns van presentar noves idees del seu programa, especialment enfocades a les reivindicacions socials i al medi ambient.

L'actual alcalde i cap de llista del partit remarca el pla d'actuació contra el canvi climàtic que presenta la seva candidatura: "Ha de ser un eix vertebrador del futur del municipi amb mesures com les comunitats energètiques o millores en el transport públic. També volem millorar la gestió de l'aigua i dels residus amb l'ajuda de la ciutadania". 

José Montero afirma que el seu programa va "en la mateixa línia" de l'acció de govern que han realitzat en els darrers anys. Malgrat això, recalca que també presenten noves propostes: "Tenim idees noves com una regidoria de memòria democràtica o una de benestar animal". Montero afegeix que és un programa creat "amb les propostes i suports de la ciutadania".

Amb aquesta candidatura, l'alcaldable es mostra confiat de cara a les eleccions: "Estem convençuts que podem superar els resultats i recuperar la majoria absoluta".

"De Montero a Montero"

Així va titular el partit el reencontre entre el primer alcalde de Montornès després de la dictadura, Félix Montero, i l'actual batlle José Montero. L'actual alcalde ressalta el suport de l'expolític a Montornès en Comú: "La presència del Félix encarna que el nostre projecte està arrelat al projecte del PSUC i de la recuperació de la democràcia a Montornès".

L'exalcalde es mostra en la mateixa línia que el seu homòleg actual i li cedeix el testimoni: "Jo represento el passat i deixo el present i el futur en mans del José Montero. El seu programa actual és com agafar el meu del 1979 i elevar-lo a l'enèsima potència. Segueix reivindicant i ampliant els drets que vam aconseguir".

Montornès en Comú també va comptar amb la presència i suport d'Ernest Urtasun, eurodiputat de Catalunya en Comú. Urtasun també va exalçar la figura del Félix, a qui va definir com "un dels alcaldes de raça que van aixecar els pobles de l'àrea metropolitana". Tot seguit, l'eurodiputat va manifestar el seu suport al projecte de José Montero: "El Jose és un dels millors alcaldes de Catalunya. Porta moltes propostes en matèria de transició energètica i canvi climàtic que són els eixos fonamentals per a la construcció de la ciutat del futur".

 

Edicions locals