La neteja, la seguretat i la mobilitat, els eixos del programa del PSC Montornès

Els socialistes va presentar les seves propostes acompanyats de l'alcalde i candidat de Montmeló, Pere Rodríguez

Política

Els dos candidats busquen una col·laboració més estreta entre els municipis
Els dos candidats busquen una col·laboració més estreta entre els municipis

El PSC Montornès va presentar dijous el seu programa electoral que difondran durant els pròxims dies entre els habitatges del municipi. La candidata a l'alcaldia Eva Díaz destaca que és un programa "realista i solvent" amb moltes propostes més petites i projectes més grans però "factibles".

L'alcaldable socialista també remarca els tres principals eixos d'actuació de la seva candidatura, que són la seguretat, la neteja i la mobilitat. En aquest últim aspecte posa especial èmfasi Díaz: "A Montornès tenim un problema de mobilitat. Per això, nosaltres volem impulsar una manera de moure'ns més sostenible a través de carrils bici i d'un bus urbà que connecti tots els barris amb els equipaments municipals i amb l'estació de tren de Montmeló". El bus urbà és una de les propostes estrella del PSC, que posa una data de sis mesos per la seva implementació si governa a la pròxima legislatura.

La candidata ressalta la viabilitat de les seves propostes, allunyades dels grans projectes i promeses: "És un programa solvent, amb propostes molt ambicioses però factibles. Volem complir, fer una gestió responsable i donar a la ciutadania els serveis que necessita. No ens interessa ser referents a la comarca o tenir grans projectes".

En aquest sentit, Díaz explica que volen que "els veïns tornin a estar enamorats de Montornès" i posa l'exemple de la residència de gent gran: "Proposem una residència assistencial, que no cal que sigui una referència a la comarca, però que hi sigui. El projecte fa 12 anys que està en un calaix i volem que estigui donant servei com més aviat millor".

Millorar la relació amb Montmeló

Eva Díaz i Pere Rodríguez es van centrar a emfatitzar la recerca d'una col·laboració més estreta entre els seus municipis. Díaz afirma que aquesta relació "va donar molt bons resultats al passat i va permetre a Montornès tenir accessos a serveis i projectes més ambiciosos", una visió que Rodríguez comparteix: "Sempre hem tingut els llaços, per exemple amb el centre esportiu de Montornès, que es va construir amb els ajuts de tenir la població de Montmeló i Vilanova, o amb Mons Observans, compartit pels dos municipis".

L'alcaldable a Montornès també elogia la feina del seu company socialista a Montmeló i afirma que el municipi veí té projectes que volen portar a Montornès com el sistema de recollida de residus amb els contenidors intel·ligents, els carrils bici o la ja mencionada residència.

Edicions locals