El Centro Cultural Andaluz s'omple per la celebració de la Cruz de Mayo

La jornada va comptar amb actuacions de diversos grups de ball i dels cors de Montornès i Mollet

Cultura

Diversos grups de ball van actuar a l'escenari de l'entitat
Diversos grups de ball van actuar a l'escenari de l'entitat

El Centro Cultural Andaluz va celebrar dissabte de la setmana passada una de les seves jornades grans de l'any. L'auditori de l'entitat es va omplir per veure les actuacions de dansa i música de la Cruz de Mayo, una celebració catòlica en honor de la Creu de Crist.

La jornada va tenir la participació dels cinc grups de ball del centre montornesenc Sonikete, Nuevas Promesas, Lunares, Azabache i Canela. A les actuacions les van acompanyar les cançons de les corals del centre de Montornès i al coral Amigos del Rocío del Centro Cultural Andaluz de Mollet.

La presidenta de l'entitat de Montornès, Esperanza Pulido, destaca la importància d'aquesta celebració: "La celebrem tots els anys des que vam crear el centre fa 35 anys. Per a nosaltres és tan especial com el nostre aniversari o el dia d'Andalusia". Pulido explica el funcionament de la commemoració, que comença amb "una ofrena floral a la creu per part de les nenes" i que continua amb "tres o quatre balls de cada grup" durant tota la tarda.

La jornada d'enguany va comptar amb una bona assistència: "Ha vingut bastant gent entre amics, familiars i gent del centre. Després de la pandèmia la gent té ganes de venir i passar l'estona amb nosaltres", explica Pulido.

Edicions locals