Jaume Asens i Enrique Santiago avalen Montornès en Comú en la lluita amb el PSC

Els dos polítics van donar suport a José Montero i van fer una crida per superar els socialistes i els seus "perills"

Política

Els dos diputats al Congrés van estar amb José Montero i al resta de candidats
Els dos diputats al Congrés van estar amb José Montero i al resta de candidats

Jaume Asens, president d'Unides Podem al Congrés, i Enrique Santiago, diputat i secretari general del PCE, van mostrar el seu suport a José Montero i la candidatura de Montornès en Comú en un acte als jardins de l'Ajuntament. Els dos convidats van remarcar les polítiques socials i mediambientals de l'executiu actual i van advertir del perill del PSC de cara a les eleccions del 28 de maig.

Els dos polítics van destacar el projecte de la candidatura dels comuns i van remarcar la importància del seu triomf a les eleccions: "És imprescindible que Montornès en Comú pugui revalidar l'alcaldia per continuar desplegant l'escut social que ja ha posat en marxa i per implementar les polítiques socials i mediambientals que es promouen des del govern central", afirma Enrique Santiago.

En la mateixa línia es va mostrar Jaume Asens: "A Montornès, els comuns són l'exemple clar que quan governem les coses es poden canviar. També és un lloc ideal per reivindicar la memòria del 15-M i del PSUC, que va guanyar les primeres eleccions. En Comú és l'herència d'aquests dos moviments". Per això, el diputat va reiterar que "el vot progressista és el dels comuns".

Asens també es va mostrar molt crític amb el PSC i el que suposaria una victòria seva: "Montornès és el lloc ideal per alertar del que suposa votar al PSC. Tendeix a la dreta, com va demostrar aquí el govern amb CiU i PP. Tenen molt en comú, com els macroprojectes urbanístics".

L'alcalde i candidat de Montornès en Comú, José Montero, va agrair la visita dels dos diputats: "Volíem destacar la nostra vinculació amb les polítiques progressistes de l'Estat. Pels Ajuntaments és una gran diferència comptar amb les polítiques socials de l'estat que amb el PP no teníem".

Continuar amb les polítiques de l'última legislatura

Montero també va parlar de les seves propostes pels comicis, on referma una candidatura basada en tres eixos: un balanç dels seus 12 anys al govern, un programa amb èmfasi en els equipaments i una candidatura amb cares noves i ja conegudes.

Referent a la seva acció política de les darreres legislatures, el de Montornès en Comú remarcar el compliment del 80% del Pla d'Actuació Municipal "tot i haver de destinar molts recursos a la pandèmia". Pel que fa al programa, l'alcaldable explica que se centren a millorar els equipaments actuals i en fer-ne de nous: "Proposem construir la residència centre de dia, la segona escola bressol que ja està en marca, l'ampliació de l'escola d'hoteleria i un Centre de Desenvolupament Infantil i d'Atenció Precoç (CDIAP)". 

Edicions locals