Alumnes del Marta Mata, entre els millors cuiners joves de Catalunya

Seydou Drame i Ferran Homs, alumnes reconeguts

Societat

Alumnes del Marta Mata, entre els millors cuiners joves de Catalunya
Alumnes del Marta Mata, entre els millors cuiners joves de Catalunya | FOTO: Ajuntament de Montornès

Seydou Drame i Ferran Homs, alumnes de 2n del cicle de grau mitjà de Cuina i Gastronomia que té lloc a les instal·lacions de l’Institut Marta Mata i l’Escola d’Hoteleria del Vallès Oriental, a Montornès, han estat finalistes a dos concursos de cuina d’àmbit català.

D’una banda, Seydou Drame, de 23 anys, ha acabat entre els tres primers als III Premis Josep Lladonosa. El jove va preparar un arròs a banda amb quatre salses i pèsols que va cridar l’atenció dels germans Torres, que ja l’han trucat per treballar al restaurant.

Després de superar la semifinal del 16 de març, Drame va disputar la final del certamen el 7 de maig amb alumnes d’altres vuit centres del territori. El jove va preparar un arròs a banda amb quatre salses i pèsols, un plat que el va permetre pujar al podi de la competició i que va cridar l’atenció dels germans Torres, que ja l’han trucat per treballar al restaurant Cocina Hermanos Torres de Barcelona, amb tres estrelles Michelin.

D’altra banda, l’alumne Ferran Homs, de 18 anys, s’ha endut la tercera posició al CatSkills de cuina. Homs va aconseguir el bronze del concurs a les proves celebrades entre el 18 i el 19 d’abril a l’Institut Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona. Va preparar postres semifredes i també bunyols de bacallà. 

Homs va aconseguir el bronze del concurs a les proves celebrades entre el 18 i el 19 d’abril a l’Institut Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona i que van comptar amb 10 centres participants. El primer dia va preparar diverses postres com semifreds, ulleretes i magdalenes, mentre que el segon va haver de cuinar plats com bunyols de bacallà i d’altres amb verat.

Tant Drame com Homs és la primera vegada que participen en un concurs gastronòmic. El curs vinent seguiran un grau superior a l’Escola d’Hoteleria d’Osona.

Edicions locals