Henkel augmenta les vendes fins als 5.600 milions d'euros en el primer trimestre del 2023

La multinacional amb seu a Montornès també acaba de vendre's la marca de cosmètics Diadermine

Economia

| Henkel

Henkel ha augmentat les vendes del grup fins als 5.600 milions d'euros en el primer trimestre del 2023. Així ho ha anunciat la companyia amb seu a Montornès en un comunicat en el qual explica que el creixement orgànic de les vendes ha estat del 6,6% i ha estat impulsat per l'increment dels preus de dos dígits, mentre que els volums han estat per sota del nivell de l'any anterior. Així mateix, la multinacional indica que en termes nominals, les vendes han incrementat un 6,4%. 

"Hem tingut un bon inici d'any, a pesar d'estar en un entorn de mercat cada vegada més difícil. El fort augment de les vendes en ambdues unitats de negoci (Adhesive Technologies i Consumer Brands) subratlla la fortalesa de la nostra cartera de marques d'èxit i tecnologies innovadores. En el primer trimestre hem continuat amb les nostres mesures de fixació de preus per a seguir compensant els efectes negatius dels costos de les matèries primeres i la logística", declara  Carsten Knobel, CEO d'Henkel.

"Hem reafirmat les nostres previsions per al 2023 basant-nos en el fort desenvolupament orgànic de les vendes en el primer trimestre i afrontem l'exercici actual amb confiança", ha afegit.  

Per altra banda, com a part de la seva estratègia d'assignació de capital, Henkel va llançar un programa de recompra de les seves accions per primera vegada el 2022. El programa s'ha completat amb "èxit" segons la companyia durant el primer trimestre de 2023 i a finals de març, l'empresa havia recomprat accions per valor total de 1.000 milions d'euros.

Henkel es ven la marca Diadermine

Henkel també ha acordat vendre la marca Diadermine a Beauty International B.V., amb seu als Països Baixos, firmant un acord de distribució amb Labori International B.V., amb seu també als Països Baixos.

Des de la companyia expliquen que la venda forma part de l'estratègia de la gestió activa de la cartera d'Henkel. Amb tot, hi haurà un període de transició Henkel continuarà administrant en l'àmbit operatiu el negoci mentre informa la seva clientela al llarg d'aquest any 2023. 

 

Edicions locals