Carrizosa defensa la vigència del projecte 'de centre i liberal' de Ciutadans

El líder del partit va presentar els candidats del Vallès Oriental

Política

Carrizosa defensa la vigència del projecte 'de centre i liberal' de Ciutadans
Carrizosa defensa la vigència del projecte 'de centre i liberal' de Ciutadans

Ciutadans va presentar dillunsa Granollers les candidatures a 12 municipis del Vallès Oriental per al 28-M. Són les llistes de Mollet, Montornès, Sant Fost, Santa Eulàlia, Bigues i Riells, Lliçà d’Amunt, Lliçà de Vall, Parets Canovelles, les Franqueses i Granollers, a més de l’única candidatura d’Osona: Manlleu.

Manuel Losada, secretari d’organització del Vallès Oriental i Osona, enumerava un per un els caps de llista i destacava que Ciutadans és una formació “consolidada” a l’àrea metropolitana: “Els darrers anys hem treballat molt; la idea és seguir en la mateixa línia i el 28 de maig ser referents a la comarca”.

“Els candidats de Ciutadans són valents i lleials, treballadors, honrats i bona gent”, deia el president del grup parlamentari de Cs, Carlos Carrizosa, qui al seu torn subratllava els quatre elements principals en què el partit basarà la campanya a tots els municipis de Catalunya: la seguretat, la neteja, l’habitatge i la gestió econòmica. “Hem de vigilar que hi hagi una bona gestió; aprimar l’administració i engruixir el múscul dels serveis als ciutadans”, deia Carrizosa, qui en matèria de seguretat també advocava per augmentar la presència policial i combatre l’ocupació il·legal d’habitatges.

El diputat recordava també una de les raons de ser de Ciutadans. “Vam néixer el 2006 amb la intenció d’acabar amb el clientelisme i la corrupció, tant del nacionalisme a Catalunya com dels dos grans partits a l’Estat”, i es mostrava orgullós d’una força que “defensa amb naturalitat l’espanyolitat, la catalanitat i l’europeisme”. En aquest sentit, defensava la vigència del projecte “de centre i liberal” de Ciutadans, i alertava, sobre els mals pronòstics electorals, que “no hi ha res escrit”. “Hi ha gent que no ha comprat mai la mercaderia avariada del separatisme, i nosaltres representem aquesta gent”, deia.

El partit de les famílies

El portaveu de Cs a l’Ajuntament de Granollers, Jorge Pavón, es mostrava convençut que el grup repetirà la representació al ple en el proper mandat per “continuar sent útils i continuar aportant a la Ciutat propostes liberals i progressistes”. El Grup advoca especialment per la baixada d’impostos i pel control econòmic. “Cal ajustar els comptes perquè no hi hagi un romanent de tresoreria cada any”, deia Pavón, qui erigia Ciutadans en el partit de les famílies i d’aquells a qui “sempre els toca pagar i no reben res a canvi”.

En aquest sentit, apuntava que Cs promourà reformes per afavorir les famílies amb “un nou model social”, i que impulsarà polítiques favorables a les pimes i els Autònoms, “facilitant entorns d’innovació i emprenedoria”. Finalment, també es comprometia a liderar una transició ecològica justa. “Les administracions han de tractar els ciutadans i les empreses com a adults”, concloïa.

Edicions locals