Montornès comença a obrir la franja perimetral per evitar la propagació d'incendis

La franja d'uns 25 metres d'amplada abastarà un total de 36,55 hectàrees

Societat

Montornès comença a obrir la franja perimetral per evitar la propagació d'incendis
Montornès comença a obrir la franja perimetral per evitar la propagació d'incendis | FOTO: Ajuntament de Montornès

Aquest mes de març han començat les obres d’obertura de la franja perimetral per evitar la propagació d'incendis forestals cap al nucli urbà. La franja resseguirà un traçat que passa per Can Bosquerons de Dalt, el Telègraf, Casablanca, Barri Ametller, Can Comes i Barri Castell a una amplada de 25 metres a comptar des del límit exterior de les parcel·les situades al perímetre de les urbanitzacions i el nucli de població.

La franja perimetral pretén millorar la seguretat de persones, habitatges i altres infraestructures davant de possibles incendis que es puguin produir a la zona forestal.

Les obres abastaran un total de 36,55 hectàrees. El projecte preveu la tala de determinats arbres per aconseguir la densitat adequada i la distància d’entre 6 i 8 metres entre els arbres que quedin, que seran esporgats. També es desbrossaran les herbes i es traurà el sotabosc, respectant les espècies autòctones.

Segons les previsions, els treballs acabaran abans de l’estiu. L’empresa contractada és Treballs Forestals Presegue SL. El pressupost és de 117.730,34 €, un cost al qual s’haurà de sumar l’import de la direcció d’obra. El contracte inclou el manteniment de la franja durant l’any següent a l’obertura.

Edicions locals