El Club Escacs Montornès amplia la seva base

Les categories formatives de l'entitat arriben als 80 nens i nenes gràcies als programes a les escoles

Esports

Els escacs han estat presents a les escoles de Montornès
Els escacs han estat presents a les escoles de Montornès | Club Escacs Montornès

El Club Escacs Montornès segueix centrant-se a augmentar la seva pedrera de jugadors. El club ja compta amb 80 nens i nenes a les seves categories de base, un increment que s'ha notat especialment amb el programa per portar els escacs a les escoles del municipi. Ara, l'entitat prepara la temporada de campionats individuals que comença a l'abril.

Des del passat octubre, l'entitat montornesenca està desenvolupant una iniciativa per portar els escacs als centres educatius. Els representants del club han estat a les escoles Can Parera, Mogent, Sant Sadurní i Palau d'Ametlla, on han ensenyat l'esport a més d'una cinquantena de nens i nenes.

Aquesta iniciativa sumada a d'altres ha permès al Club Escacs Montornès arribar a la vuitantena d'infants jugant a les categories de base, una xifra rècord pel club i que el situa com una de les pedreres més grans de Catalunya. Aquesta és una gran fita segons el president del club Roberto Villa: "Som un club molt amateur, depenem de la disponibilitat dels nostres jugadors que, en el cas dels nens, combinen els escacs amb altres esports. Per això ens enorgulleix seguir creixent tant des de la base".

Comencen els campionats individuals

Un cop acabada la lliga, s'inicia temporada de tornejos individuals d'escacs. Un dels primers serà el Campionat de Catalunya per edats, on participaran vuit jugadors del club montornesenc: "A escala competitiva, les nostres esperances estan amb el Gerard Jurcà i el Jordi Linares a sub 12 i amb l'Alex Villa a sub 14, qui parteix com el favorit perquè és un dels 100 millors jugadors de Catalunya de totes les categories", destaca el president. Aquesta competició es disputarà de l'1 al 5 d'abril a Cambrils (Tarragona). 

El Club Escacs Montornès també prepara el Campionat d'Espanya per Escoles, pel qual col·laborarà amb les escoles Can Parera i Mogent per enviar-hi dos equips infantils. El torneig se celebrarà a Cartegena (Múrcia) a finals d'abril, on els alumnes de Montornès buscaran igualar o millorar la sisena posició assolida l'any passat per l'equip de Can Parera.

Edicions locals