Scannell Properties col·loca la primera pedra del centre logístic al solar de l'antiga discoteca Bora Bora

La companyia immobiliària nord-americana augura una ocupació ràpida de les naus, que estaran a finals d'any

Economia

L'alcalde Montero parlant amb el director general d'Scannell Properties a Espanya, Javier Inchauspe
L'alcalde Montero parlant amb el director general d'Scannell Properties a Espanya, Javier Inchauspe

Laura Ortiz

L'empresa immobiliària del sector logístic Scannell Properties ha posat la primera pedra del centre logístic que ocuparà els terrenys de l'antiga discoteca Bora Bora, al polígon industrial Congost. El centre logístic de més de 13.500 metres quadrats s'està construint en una parcel·la de 22.500 metres quadrats i la finalització de les obres està prevista en aproximadament nou mesos.

Scannell Properties està negociant amb diverses empreses l'ocupació de les naus logístiques, unes negociacions per al lloguer, però, que encara no estan tancades. Amb tot, els responsables de la immobiliària nord-americana confien a poder adjudicar les naus amb rapidesa a causa de la molta demanda i poca oferta, que asseguren, hi ha a la zona del Vallès. "És una de les àrees logístiques més demandades, on l'escassetat de sòl és un greu problema per donar resposta a una demanda creixent. Les empreses busquen i no troben ni naus buides ni sòl disponible per edificar", explica Javier Inchauspe, director general d'Scannell Properties a Espanya, qui afegia que la taxa de disponibilitat a la zona està per sota del 3%. "És una taxa molt baixa i es concentra en edificis antics. Els clients demanen naus més modernes i adaptades a les noves necessitats amb criteris de sostenibilitat, confort per als seus treballadors i això no es troba en edificis antics", afegia Inchauspe.

La ubicació estratègica de Montornès, a tocar de Barcelona (a mitja hora del port), a la zona industrial del Vallès, i amb fàcil accés a vies de comunicació com l'autopista AP-7 i la C-17 és un altre dels factors determinants en la inversió d'Scannell Properties.

El nou edifici serà dissenyat per a empreses de logística, distribució i comerç electrònic i inclourà la certificació BREEAM Very Good, que avala el compromís de la companyia per desenvolupar espais sostenibles. Així, disposaran d'elements d'estalvi d'energia, panells fotovoltaics i aparcament per a bicicletes. Els criteris de sostenibilitat i eficiència energètica s'aplicaran a totes les fases del projecte, des de la demolició fins a la fi d'obra.

A l'acte de col·locació de la primera pedra, també ha estat convidat l'alcalde de Montornès, Jose A. Montero, qui considera una bona notícia la implantació del centre logístic. "És una zona que ens havia donat molts problemes quan hi havia a discoteca i és bo que després de l'enderrocament el solar no hagi quedat a l'espera i s'hagi plantejat ja una nova activitat econòmica", diu. La intenció del govern municipal és contactar amb les empreses que ocupin el centre logístic per establir col·laboracions per a la inserció laboral i la borsa de treball municipal, com ja es fa amb altres empreses del municipi.

Garanties de permanència

Després de l'anunci de tancament d'Amazon a Martorelles, el sector de la logística s'ha vist assenyalat, ja que alguns el consideren un sector volàtil i amb poques garanties de durabilitat. En aquest sentit, sobre la implantació d'empreses i la garantia de mantenir l'activitat en el temps al centre logístic de Montornès, el responsable d'Scannell Properties a Espanya, assegura que els acords que signen amb els inquilins "són de llarga durada, amb contractes d'entre 5 i 10 anys de mínim compliment. A més, les empreses també tenen fan grans inversions en la maquinària", un element que Inchauspe considera una garantia més que n'evita la mobilitat.

Per la seva part, Montero apunta que com a municipi, Montornès no disposa de les competències per incidir en la planificació d'aquestes indústries, però indica que, en el marc de la col·laboració amb l'Associació B30, "ens interessa una estratègia que combini les activitats logístiques amb les industrials", conclou.

Edicions locals