Montornès en Comú presentarà la seva candidatura divendres al Margarida Xirgu

El partit està organitzant debats oberts per elaborar el programa electoral de cara a les eleccions del 28-M

Política

Montornès en Comú presentarà la gent de la seva candidatura, encapçalada per l'actual alcalde Jose A. Montero, en un acte públic que es farà divendres al teatre Margarida Xirgu a partir de les 19.30 h.

Durant l'acte, es coneixeran els noms que acompanyaran Montero a la llista per a les eleccions municipals del 28-M.

La formació es troba immersa en l'elaboració del programa electoral, que s'està dissenyant a partir d'un cicle de debats oberts que es van iniciar el passat 9 de març i que tracten diversos àmbits. En aquell primer debat es va parlar sobre seguretat i convivència, i va comptar amb la presència d'Amadeu Recasens, doctor en Dret per la Universitat de Barcelona, exdirector de l'Escola de Policia de Catalunya i excomissionat de Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona.

Durant l'acte es van diferenciar els problemes de seguretat dels que ho són de civisme i convivència. Recasens va recalcar la importància de crear un discurs de seguretat des de l'esquerra que "fugi de la policia autoritària i de les solucions que es basen en major pena, que no funcionen", apunten els comuns.

Per la seva part, l'alcalde Montero va destacar la creació de l'Àrea de Seguretat i Convivència a l'Ajuntament, que permet una millor coordinació entre equips municipals i la policia. En aquest sentit, el candidat apuntava com a reptes la necessitat de continuar ampliant la coordinació amb altres forces de seguretat, la intervenció judicial i els equips que treballen en altres àmbits municipals.

El pròxim debat programàtic serà aquest dijous 23 de març amb una sessió sobre feminismes, que comptarà amb Jéssica Segovia. Serà a les 19 h a Can Saurina. El 12 d'abril, serà el torn del debat sobre sostenibilitat amb Joan Herrera i Sergi Hernández, i el 20 d'abril, la sessió tractarà sobre participació i justícia social amb Laia Ortiz.

Edicions locals