L'Ajuntament busca paradistes per al nou mercat de Montornès Nord

El govern local vol treure a concurs les parades al mes de juny i preveu obrir l'equipament a la tardor

Societat, Economia

Una empresa fa prospecció per buscar paradistes per al nou mercat de Montornès Nord
Una empresa fa prospecció per buscar paradistes per al nou mercat de Montornès Nord

L'Ajuntament de Montornès es troba a la cerca de paradistes que vulguin instal·lar-se al nou mercat municipal, que s'està construint al barri de Montornès Nord. La intenció del govern local és obrir el procés de licitació per a la concessió de les parades al mes de juny i poder resoldre abans de setembre.

El nou mercat compta amb onze parades, tres de les quals seran ocupades per paradistes que es troben a l'actual mercat del barri. "La resta ja ens han dit que no es traslladaran perquè es jubilen", explica el regidor de Comerç, Jordi Delgado. L'Ajuntament ha contractat una empresa especialitzada en mercats perquè faci un estudi prospectiu d'operadors que es podrien incorporar al projecte del mercat. "També s'està parlant amb botiguers del municipi que potser troben interessant obrir parada a Montornès Nord, una alternativa que els sortiria més barata que obrir un comerç", apunta Delgado.

En aquest sentit, tot i que les xifres encara no s'han tancat, Delgado apunta que la quota mensual dels paradistes concessionaris podria estar al voltant dels 250 o 300 euros.

La intenció del govern local és aprovar el reglament del nou mercat en el pròxim ple municipal del mes d'abril i seguidament aprovar les bases de concessió per poder obrir el període de licitació de les noves parades al mes de juny. Delgado adverteix que els paradistes hauran d'adaptar les parades que se'ls adjudicaran amb la instal·lació del mobiliari i maquinària. La voluntat és que les adequacions de les parades es puguin fer en paral·lel a la finalització de l'obra de l'equipament, que preveu cap al setembre.

Pel que fa a les obres que es van iniciar al novembre, encara es troben en la fase de desviament de serveis com llum, aigua, gas i telefonia, que passaven pel centre de la parcel·la. La previsió era que aquesta primera fase estigués enllestida a mitjans de febrer, però la dificultat de les gestions amb les companyies subministradores, segons Delgado, està allargant els terminis.

L'empresa B28 Construccions, adjudicatària de l'obra per 537.807 euros (IVA inclòs), té un termini d'execució de 9 mesos. Així doncs, si no hi ha cap imprevist en l'execució de l'obra, la previsió és obrir el mercat cap a finals d'octubre.

Edicions locals