Les consultes a l'oficina del consumidor de Montornès creixen un 16%

El servei va atendre 908 casos, la majoria dels quals de queixes sobre subministraments com gas i llum i telefonia

Economia

Les consultes a l'oficina del consumidor de Montornès creixen un 16%
Les consultes a l'oficina del consumidor de Montornès creixen un 16%

L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) de l'Ajuntament de Montornès va atendre l'any passat un total de 908 casos, un 16% més d'atencions que les registrades el 2021. La major part de les consultes van ser sobre qüestions relacionades amb els subministraments bàsics i les telecomunicacions.

Durant el 2022, l’OMIC va atendre un total de 908 casos, 125 més que el 2021. Les mediacions i consultes més habituals van ser les relacionades amb els subministraments bàsics (un 58,4 % del total) i les que tenen a veure amb les telecomunicacions (28,8 %). Segons el document, el 45,70 % han estat favorables a la persona sol·licitant.

Des del servei es fomenta l’arbitratge i la mediació com a mitjà de resolució dels conflictes de consum entre els establiments comercials, les empreses i les persones consumidores en col·laboració amb l’Agència Catalana del Consum. També es dona trasllat als organismes competents en el cas dels expedients que es derivin de l’atenció a les persones consumidores.

El 15 de març se celebra el Dia Mundial dels Drets de les Persones Consumidores, una data que les Nacions Unides van assenyalar el 1983, ara fa 40 anys, per donar a conèixer els drets de cadascú a l’hora de consumir productes i serveis. Enguany la campanya se centra en la prevenció de la discriminació en les relacions de consum.

 

Edicions locals