'Pensem en lila!', una formació d'economia feminista i cooperativisme a Montornès

La sessió està coorganitzada per l'Ajuntament de Montornès i per l'Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental

Economia

'Pensem en lila!', una formació d'economia feminista i cooperativisme a Montornès
'Pensem en lila!', una formació d'economia feminista i cooperativisme a Montornès

El Casal de Cultura de Montornès acull a partir de dijous l'itinerari formatiu Pensem en lila!: economia social i solidària (ESS), cooperativisme i economia feminista, coorganitzat per l'Ajuntament i per l'Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental.

L'itinerari comptarà amb tres sessions, que es desenvoluparan els dies 23, 24 i 27 de març, de 9.15 h a 12.15 h en format presencial al Casal de Cultura.

La sessió de dijous –introducció a l’ESS i el cooperativisme– pretén donar a conèixer l’ESS i el cooperativisme com a alternativa al model capitalista, descobrir els diferents tipus de cooperatives i exemples de bones pràctiques, despertar inquietuds d’emprenedoria col·lectiva i social i transmetre els valors implícits del cooperativisme com a base del treball en equip.

Els continguts de la sessió de l'endemà seran: distribució desigual de les tasques de cura i la necessitat de la corresponsabilitat; feminització de les cures i de la pobresa; revalorització de les tasques de cures; i les cures en les organitzacions i equips de treball.

Per acabar, el dilluns 27 serà el torn de gaudir d'una taula d’experiències de dones que treballen en iniciatives de l’ESS de l’àmbit social, compartir inquietuds, reptes i mecanismes per introduir una mirada i unes pràctiques feministes en l’àmbit social i de les cures; i visibilitzar les iniciatives locals mitjançant la recerca activa i participativa. Les ponents de la sessió seran membres de La Mirada Cooperativa, Som Dones amb Talent (SomDAT) i Doble Via.

La participació és gratuïta, però cal inscriure's per separat a cadascuna de les sessions en les quals es participarà. Amb tot, es recomana fer l'itinerari sencer.

Edicions locals