Montornès organitza una setmana dedicada a l'orientació acadèmica i laboral del jovent del municipi

Es durà a terme entre el 21 i el 24 de març, amb xerrades i sessions temàtiques

Societat

Del 21 al 24 de març, tindrà lloc a Montornès la Setmana de l'Orientació adreçada a alumnes, famílies i professionals de l’educació. Els departaments municipals d’Educació, Joventut i Ocupació, Promoció Econòmica i Comerç han treballat conjuntament per posar en marxa el projecte que també compta amb el suport dels instituts, el Pla de Transició al Treball (PTT), el Centre de Formació d’Adults Marinada i empreses de l’entorn.

Les activitats començaran el dimarts 21 de març amb una sessió en què diversos joves del municipi compartiran les seves experiències a l’hora de configurar els seus itineraris acadèmics. La trobada (adreçada a alumnes de 4t d’ESO, PTT, 1r de batxillerat i 1r dels cicles dels instituts de Montornès) serà al Teatre Margarida Xirgu i hi haurà dos torns: un a les 9 h i un altre a les 11.30 h.

El 22 de març, a les 18 h, Can Saurina acollirà la xerrada Com anar a estudiar a l’estranger, pensada per a joves de qualsevol edat i les seves famílies. A la conferència es donaran recursos sobre mobilitat internacional i es repassaran diversos programes per estudiar a l’estranger. Cal inscripció prèvia al web joventut.montornes.cat/inscripcions.

El dijous 23 de març, diverses cooperatives, empreses i persones autònomes explicaran tot d’aspectes vinculats al món del treball en una sessió que es durà a terme al Teatre Margarida Xirgu, a partir de les 11.30 h. En aquest cas, l’acte està adreçat a alumnes de 2n de batxillerat i de 2n dels cicles formatius dels instituts de Montornès.

Les activitats de la Setmana de l’Orientació finalitzaran el divendres 24 de març amb una xerrada - taller pensada per a famílies i professionals del món educatiu. La directora i fundadora de l’associació Fem Pedagogia i professora d’orientació professional a la UAB, Carme Martínez - Roca, parlarà dels reptes vinculats a l’acompanyament de les trajectòries educatives i laborals del jovent.
L’activitat tindrà lloc a les 18 h al Centre Juvenil Sputnik. Es requereix inscripció prèvia al web joventut.montornes.cat/inscripcions.

Edicions locals