Campanya de donació de sang i plasma a Montornès

Serà aquest dimarts 14 de març al Teatre Margarida Xirgu

Societat

Per segon cop enguany, la unitat mòbil d'extraccions del Banc de Sang i Teixits es trasllada a Montornès per facilitar a la ciutadania la donació de sang i plasma. Aquest dimarts 14 de març, el veïnat podrà apropar-se a fer la seva donació al Teatre Margarida Xirgu.

L'horari d'extraccions serà de 10 a 14 h i de 17 a 21 h, i les condicions per poder donar és que es sigui major d'edat, es pesi més de 50 kg i no es pateixi cap malaltia.

Pel que fa a la sang, les dones poden donar sang fins a tres vegades a l'any i els homes fins a quatre, sempre respectant que, entre donació i donació, hagi passat un mínim de dos mesos.

Quant al plasma, és un dels components de la sang i és el fluid que permet la suspensió dels glòbuls vermells, els glòbuls blancs i les plaquetes. Es fa servir en la producció de medicaments anomenats hemoderivats i en les transfusions per aturar hemorràgies, entre altres aplicacions. La donació de plasma és més lenta que la de sang, dura uns 45 minuts, però, per contra, la recuperació de la persona és més ràpida, de manera que el procediment es pot repetir cada 15 dies.

No cal fer les donacions en dejú.

L'aforament és limitat i cal confirmar l'assistència, de manera gratuïta, al web del Banc de Sang i Teixits. En el moment de la donació cal identificar-se amb un document personal en vigor ( DNI, passaport, permís de residència o permís de conduir si és la primera vegada, o amb el carnet de donant si s'està registrat al Banc de Sang i Teixits).

Edicions locals