L'alumnat de Montornès treballa en la protecció de l'entorn natural del municipi

Darrerament, han fet accions infants de l'Escola Marinada i alumnes del Marta Mata

Societat

Alumnes de l'Escola Marinada van netejar la llera del Mogent
Alumnes de l'Escola Marinada van netejar la llera del Mogent | FOTO: Ajuntament de Montornès

La conscienciació sobre la protecció de l'entorn natural de Montornès és un dels eixos de les activitats educatives al municipi. En els darrers dies, alumnes de la població han participat en una neteja de la llera del riu Mogent i en una plantada d'espècies de ribera.

Dimarts al matí, al voltant de 40 alumnes de 4t de l’Escola Marinada van participar en una acció de neteja al riu Mogent. Els infants van recollir entre 30 i 40 kg de residus llençats a la llera, com plàstics i cartrons.

El jovent de 1r d’ESO de l’Institut Marta Mata també realitza accions de caràcter mediambiental aquests dies. El 3 de març, prop de 45 estudiants van plantar 22 espècies de ribera a la zona per afavorir la biodiversitat natural de l’entorn. Entre elles hi havia l’Auró negre (Acer monspessulanum), la Fràngula (Rhamnus frangula), el Gessamí silvestre (Jasminum fruticans), el Cirerer de Guineu (Prunus mahaleb), l’Om (Ulmus minor) i l’Aloc (Vitex-agnus castus).

A més, el 17 de març, una cinquantena d’alumnes de 1r d’ESO del mateix centre hi plantaran altres espècies de petit format com el Freixe de fulla petita (Fraxinus angustifolia) i l’Om (Ulmus minor).

Paral·lelament, amb altres escoles s’estan realitzant plantacions als patis de les seves instal·lacions per incrementar la biodiversitat del municipi des dels mateixos centres educatius.

Les propostes estan dinamitzades per l’entitat Gestió Natural i formen part del Catàleg d’Activitats Educatives que l’Ajuntament ofereix als centres educatius del poble.

Edicions locals