Detingut el líder d'un grup d'estafadors que actuava des de Montornès

El jove de 20 anys es va fer passar per treballador d'una entitat bancària per estafar un home

Societat

Redacció / ACN

La Guàrdia Civil ha detingut el líder d’un grup criminal que utilitzava la usurpació d’identitat per cometre estafa i que actuava des de Montornès del Vallès, Castellar del Vallès i Terrassa.

El delinqüent, que va aconseguir estafar 2.600 euros de compres en línia fent-se passar per treballador d’una entitat bancària, és un jove de 20 anys i de nacionalitat espanyola al qual se li atribueix un delicte d’estafa bancària. Tres persones més estan sent investigades.

L’estafador trucava a la víctima i li proporcionava dades sobre l’estat del compte bancari que, en principi, només podia conèixer el banc i el titular. En la conversa, l’advertia que hi havia una sèrie de càrrecs i accessos al seu compte d’origen fraudulent i li sol·licitava una sèrie de codis que li feia arribar per missatge de text. Això li va permetre carregar al compte de la víctima cinc compres en línia per un valor de 2.600 euros. L’estafat, un veí de Benifaió (País Valencià), va denunciar els fets ara fa un any.

La Guàrdia Civil va seguir el rastre dels estafadors i va assenyalar 4 persones com els possibles autors dels fets. Els quatre estan acusats de perpetrar l’estafa i de moure els diners a través de diferents comptes bancaris per dificultar la seva relació amb l'engany.

Edicions locals