Famílies de Montornès reclamen recursos per a l'educació inclusiva a les aules

El ple va aprovar una moció pel compliment de la legislació en aquesta matèria

Societat

El ple de Montornès va aprovar per unanimitat una moció presentada per un grup de famílies del municipi que reclamen que es compleixi el decret d'educació inclusiva aprovat per la Generalitat el 2017 i que té com a objectiu adequar l'activitat educativa per atendre la diversitat de l'alumnat i l'assoliment d'una igualtat d'oportunitats i d'accessibilitat a les aules.

Segons aquestes famílies, però, i tal com explicava la moció "l'aprovació del decret després de cinc anys continua sent una promesa buida". Segons el text de la resolució, a Catalunya existeixen uns 200.000 infants amb necessitats especials que no tenen garantit el suport que necessiten. "No es poden complir els seus drets com el fet de compartir l'aula, de poder fer activitats extraescolars, colònies o disposar del servei de menjador. Són separats de la resta del grup", asseguraven.

Per aquest motiu, la moció demana incorporar l'educació inclusiva com a prioritat del Departament d'Educació, i que s'estableixin mesures necessàries pel desplegament del decret. El text també reclama que s'actuï amb transparència i es faci pública la despesa per tirar endavant el decret i que hi hagi mecanismes per detectar mancances en el desplegament. Les famílies, a més, reclamen que es redueixin els processos burocràtics a què se sotmeten les famílies per al reconeixement de les necessitats especials d'educació dels infants

"Les famílies no volem més debats estèrils, el que cal és que els responsables polítics apliquin el que ja s'ha aprovat", apunten.

La moció va ser aprovada amb el suport de tots els grups municipals, que posaven sobre la taula la necessitat que el Govern català incrementi els recursos amb més despesa i reducció de ràtios per poder atendre amb garanties tot l'alumnat. Des de l'oposició també es valoraven les polítiques de l'Ajuntament per afavorir l'educació inclusiva a les aules de Montornès. "A Montornès intentem col·laborar amb aportació de recursos amb mainaderes municipals a totes les escoles i programes de suport i atenem famílies també fora de l'horari escolar", apuntava l'alcalde, Jose Montero.

Edicions locals