Nova formació que facilita la inclusió de persones nouvingudes

L'Ajuntament lliura els diplomes gestionats pel Departament de Polítiques Migratòries del Consistori

Societat

Nova formació que facilita la inclusió de persones nouvingudes
Nova formació que facilita la inclusió de persones nouvingudes | FOTO: Ajuntament de Montornès

El Departament de Polítiques Migratòries del Consistori ha gestionat per primer cop una formació presencial del Mòdul B (centrada en el món laboral), necessària per a l’obtenció del Certificat d’Acollida juntament amb els mòduls A (aprenentatge de la llengua) i C (societat catalana i marc jurídic), una formació que facilita la inclusió de persones nouvingudes al territori.

Les persones participants, 6 de les quals viuen a Montornès, han seguit una formació presencial a l’OAC dedicada al món laboral. La setmana passada, es va celebrar l’acte d’entrega de diplomes a l’Ajuntament.

El curs presencial del Mòdul B ha estat possible gràcies a una subvenció que el Consell Comarcal del Vallès Oriental va rebre el 2022. Habitualment, el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya ofereix una xerrada i un qüestionari a les dependències de Granollers per aconseguir el diploma. No obstant, des del Departament municipal de Polítiques Migratòries es va considerar oportú dur a terme una formació més extensa per facilitar la comprensió dels continguts sobre el món laboral a les persones nouvingudes, així com apropar-la a Montornès.

L’Associació d’Ajuda Mútua d’Immigrants a Catalunya (AMIC) va impartir el curs, de 15 hores de durada, del 4 al 7 d’octubre a la sala polivalent de l’OAC. Un total de 14 persones de diversos municipis del Vallès Oriental van seguir la formació. D’aquestes, 6 viuen a Montornès i entre elles n’hi ha 4 homes d’origen marroquí, gambià i senegalès i 2 dones del Marroc i Cuba.

 

Edicions locals