La querella pel gastrobar de l'Sputnik avança als jutjats

El passat 26 de gener hi declaraven l'alcalde Montero i dos regidors

Política

El procés judicial obert per la querella presentada pel PSC per l'adjudicació del gastrobar Sputnik continua endavant. El passat 26 de gener, l'alcalde, José Montero, i els regidors Jordi Delgado i Sergio Carrillo declaraven davant del jutge com a investigats en la causa.

El passat 26 de gener l'alcalde de Montornès del Vallès, José Antonio Montero, el regidor d'Ocupació, Promoció Econòmica i Comerç, Jordi Delgado, i el de Joventut, Sergio Carrillo, van prestar declaració davant del jutge com a investigats, per la querella que van interposar Eva Díaz i Juanjo Sierra, regidors del PSC, pels presumptes delictes de prevaricació i malversació de cabals públics en relació amb l'adjudicació del servei de bar al Centre Juvenil Sputnik.

Segons un comunicat emès pel PSC, inicialment, el jutge del Jutjat d'Instrucció nº1 de Granollers, va admetre a tràmit la querella presentada pels regidors del PSC, pels presumptes delictes de prevaricació i malversació de cabals públics. Però en un auto emès el passat 29 de juliol, el jutge apuntava que, en funció del resultat de les diligències d'instrucció que es practiquin, els presumptes delictes es podrien ampliar a suborn i tràfic d'influències.

Per la seva part, des de Montornès en Comú s'ha emès una resposta al comunicat del PSC, que consideren "cerca impactar negativament intoxicant l’opinió pública". Segons els comuns, el juliol de 2022, el jutge va corregir la situació processal dels joves impulsors del projecte formatiu de creació de la cooperativa gestora del Gastrobar Sputnik, "inicialment anòmala per la citació com a testimonis, fet que demostrava la clara preparació d’una querella sense rerefons jurídic i amb l’únic objectiu de crear una mala imatge de l’Ajuntament com a institució, i la de l’alcalde i els regidors de govern investigats". El jutge va passar als joves a la condició d’investigats, per tal que poguessin prestar declaració i tenir dret de defensa, fet que ha endarrerit el procediment.

Durant la fase d’investigació, l'Ajuntament hauria aportat tota la documentació del projecte i el seu funcionament, que es va impulsar amb "plena transparència, publicitat i vocació d’atendre a les demandes dels joves del municipi tant per accedir a oportunitats laborals", asseguren des del govern. Sobre les declaracions de la setmana passada, els investigats consideren que "han servit perquè quedés encara més clara la inexistència de la causa i la correcta tramitació de l’expedient".

Edicions locals