Montornès homenatja els veïns víctimes de la Guerra Civil i els camps nazis

L'acte de record es va fer divendres a la plaça de la República

Societat

L'alcalde i la regidora de Cultura van fer una ofrena floral
L'alcalde i la regidora de Cultura van fer una ofrena floral | Ajuntament de Montornès

L'Ajuntament ha organitzat un any més la commemoració d l Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust, en què s'ha recordat els 13 veïns del poble morts o desapareguts a la Guerra Civil i als camps del nazisme.

L'acte, en què es va llegir el manifest subscrit per l’entitat Amical de Mauthausen, es va fer divendres al migdia a la plaça de la República, on figura el nom de les 13 víctimes montornesenques de la Guerra Civil i el nazisme al davant del monument Memòria Històrica, creat per Josep Plandiura, i instal·lat el 2018. El 14 d’abril de 2021, a la plaça també es van col·locar les tres pedres de topada Stolpersteine, amb les dades dels tres montornesencs assassinats als camps d’extermini.

En l'acte, l’alcalde, José A. Montero, i la regidora de Cultura i Festes, Mercè Jiménez, han realitzat una ofrena floral al davant de les tres plaques Stolpersteine que recorden els tres montornesencs assassinats als camps nazis i del monument Memòria Històrica. L’acte va concloure amb l'actuació musical a càrrec d'un alumne de piano de l’Escola Municipal de Música, Dansa i Aula de Teatre.

Edicions locals