Toni Vila, de Cal Forner, rep el diploma de Mestre Artesà

El guardó reconeix la trajectòria i la feina de Vila en l'àmbit flequer

Economia

Toni Vila té una llarga trajectòria amb forns de pa a Montornès
Toni Vila té una llarga trajectòria amb forns de pa a Montornès

Toni Vila, propietari de Cal Forner, va rebre fa unes setmanes el diploma de Mestre Artesà Alimentari, atorgat per la Generalitat. Vila va rebre el premi de 2021 en una gala ajornada per la pandèmia, juntament amb els premiats de 2021 i 2022. El diploma és un reconeixement a la trajectòria de Vila en el món flequer, que va començar fa dècades a Montornès.

El guardonat explica que aquest premi és "un reconeixement a una trajectòria de fa molts anys i a una cosa que és una feina dia a dia". Vila explica que al seu forn intenten fer un producte diferenciat: "Busquem un component que és la salut, volem que el client pugui cuidar la seva salut a través del pa. Per això, treballem amb fermentacions més llargues, nous tipus de farines, una massa mare que fem nosaltres i més aspectes".

El flequer creu que aquest diploma és "un reconeixement i un segell de qualitat més" per la seva feina, que se suma a altres que té el forn de pa com el de la IGP del pa de pagès català. Vila remarca que, d'ençà que va reobrir el forn de pa fa vuit anys, han intentat "buscar aquesta diferenciació i que el client pugui notar l'elaboració darrere del pa".

Des de 1957

La feina de la família Vila al negoci de les fleques comença l'any 1957, quan Ramon Vila (avi del Toni) compra un forn de pa del 1920 a Montornès. El negoci passa als pares del Toni i més endavant a ell, que porta "des dels 18 anys" al capdavant del negoci familiar.

Durant l'etapa en la qual el comerç es deia Forn Vila, el Toni va arribar a obrir 12 botigues a Montornès, Granollers, Martorelles, la Roca, l'Ametlla i Caldes de Montbui, a més d'un obrador. L'any 2015, ell i el seu fill Jordi van tancar l'empresa que tenien i van refundar el negoci amb Cal Forner, la fleca que tenen actualment a Montornès i que també té una altra botiga a Granollers.

Edicions locals