Henkel reforça la seva aposta per la planta de Montornès amb una inversió d'1,5 milions d'euros

Amb aquesta injecció econòmica la planta es consolida com el centre de producció de referència del grup a Europa amb 200.000 tones a l'any de detergents i adhesius

Economia

Henkel reforça la seva aposta per la planta de Montornès amb una inversió d'1,5 milions d'euros
Henkel reforça la seva aposta per la planta de Montornès amb una inversió d'1,5 milions d'euros | Henkel

La multinacional Henkel ha reforçat la seva aposta per la planta de Montornès gràcies a una nova inversió d'1,5 milions d'euros amb la qual ha pogut ampliar la producció. En concret, la fàbrica ha aconseguit triplicar els seus processos d'extrusió de peces. Els productes obtinguts mitjançant aquesta tècnica són molt utilitzats principalment per la indústria automobilística, però també pels productes de consum.

"Aquest projecte ha estat un desafiament, ja que havia de dur-se a terme en un termini d'un any, i es va iniciar el 2021 coincidint amb la pandèmia de la Covid-19 i les seves conseqüents restriccions. Estem molt contents de com l'equip ha treballat i d'haver pogut ampliar la plantilla de la secció en un 80%", explica Laia Colldeforns, Lean & Production Extrusion Adhesive Manager i directora del projecte.

La companyia ha invertit 1,5 milions d'euros aproximadament per dur a terme el projecte. A més, Henkel Ibérica ha rebut el suport de Catalonia Trade Investment, l'àrea encarregada de l'atracció d'inversió estrangera d'ACCIÓ (Generalitat de Catalunya) i de l'Ajuntament de Montornès.

Aquesta nova inversió mostra l'aposta d'Henkel per la planta de Montornès. El centre s'ha consolidat com una planta de referència per la multinacional; actualment produeix més de 200.000 tones a l'any de detergents i adhesius, dona feina a més de 500 persones i exporta a més de 60 països.

A més, en els últims anys la planta ha comptat amb inversions que li han permès posar en marxa una nova línia d'envasat de detergents, una nova planta de producció d'adhesius per a la indústria aeroespacial i el nou magatzem automàtic de Laundry & Home Care pel sud d'Europa. Gràcies a tot això, la planta va rebre l'any passat el reconeixement de ser una fàbrica model pel World Economic Forum, la primera fàbrica de la península Ibèrica en rebre aquesta distinció.

Edicions locals