L'Orquestra de Mataró obre la temporada d'espectacles a Montornès

La programació proposa una desena de muntatges per a tots els públics fins al juny

Cultura

L'Orquestra de Mataró obre la temporada d'espectacles a Montornès
L'Orquestra de Mataró obre la temporada d'espectacles a Montornès

El concert amb de música clàssica de l’Orquestra de Mataró d'aquest dissabte 28 de gener és el tret de sortida del nou programa d’espectacles Montornès Aixeca el Teló, que s’estendrà fins al juny i que inclou gairebé una desena de muntatges escènics al Teatre Margarida Xirgu i a l’Espai Cultural Montbarri, a més de les propostes cinematogràfiques del Cicle Gaudí.

Pel que fa a la resta de propostes, l’obra feminista Flores de Patricia Sornosa (11 de març) i la comèdia El Bon Policia de Santiago Rusiñol (25 de març) posaran el toc d'humor a la programació. Montornès aixeca el teló també aposta per la diversitat de disciplines a sobre de l'escenari i el 6 de maig portarà el muntatge de dansa de la companyia Mar Gómez representarà Sempreviva amb música en directe. Per acabar, Esther Lázaro, de Therkas Teatre, reflexionarà sobre la riuada del Vallès de 1962 amb la posada en escena de Les traces del silenci (9 de juny), una obra que hibrida teatre de la memòria i teatre documental a partir d’una investigació relacionada amb la riuada i una de les seves conseqüències més silenciades: el tràfic d’infants.

Propostes familiars

Els infants també tindran el seu espai al teatre amb propostes com Demèter, de l’Agrupación Señor Serrano (11 de febrer), a través de la qual els nens i les nenes de 7 a 11 anys seguiran un relat sobre la deessa grega amb figuretes Lego per abordar el tema del canvi climàtic des d’una perspectiva crítica. A més, els dies 21 i 22 d’abril, el Teatre Margarida Xirgu es transformarà en La Biblioteca de la Curiositat Infinita, un espai per viatjar a través dels llibres. Finalment, les famílies amb nadons de 0 a 18 mesos podran veure l’espectacle NIUS de Creamoviment el 29 d’abril.

Igual que en darreres temporades, els espectacles per a públic adult comptaran amb servei gratuït d’acollida i tallers simultanis per a infants de 3 a 12 anys a càrrec del Moviment d’Esplai del Vallès (MEV). La reserva d’entrades ja està disponible al web entrades.montornes.cat.

Cinema amb el Cicle Gaudí

Les projeccions del Cicle Gaudí tornen a l’Espai Cultural Montbarri amb noves estrenes cinematogràfiques del territori. Un diumenge al mes, a les 18 h, el públic podrà veure títols recents seleccionats per l’Acadèmia del Cinema Català. Les pròximes pel·lícules seran Un año y una noche (26 de febrer) i Suro (19 de març).

Edicions locals