Més de 65.000 euros del tercer sector per a ajudes socials a Montornès

Convenis de l'Ajuntament amb les associacions REIR, in via, Probitas i Càritas

Societat

Més de 65.000 euros del tercer sector per a ajudes socials a Montornès
Més de 65.000 euros del tercer sector per a ajudes socials a Montornès | FOTO: Ajuntament de Montornès

Durant el 2022 els convenis signats entre el Departament de Serveis Socials de l'Ajuntament de Montornès i les associacions REIR, in via, Probitas i Càritas han permès destinar recursos a veïns i veïnes en situació de risc social, amb aportacions que han arribat als 65.000 euros i que han servit per a ajuts en forma d’aliments, i per cobrir despeses d’habitatge, odontològiques i de subministraments d’aigua i energia, entre d'altres.

El Departament municipal de Serveis Socials ha rebut una subvenció d’11.800 euros a través de l’Associació Recursos Educatius per la Infància en Risc (REIR) amb qui col·labora des de fa anys. La quantia ha permès complementar els lots especials d’aliments que es van lliurar al Nadal, atendre necessitats odontològiques d’infants i fer front a alguns pagaments de subministraments d’aigua, electricitat i gas. Així mateix, dins del projecte Servei Integral al Menor (SIM) de REIR, s’han pogut cobrir necessitats bàsiques escolars per valor de 1.285 euros. Les ajudes s’emmarquen en el programa de subvencions que el Departament de Drets Socials de la Generalitat destina a entitats del tercer sector que donen suport a famílies vulnerables. També n’hi ha de la Diputació de Barcelona. El repartiment dels lots d’aliments ha comptat amb la col·laboració de la Unió de Botiguers de Montornès i l’Associació Volumont.  

A més, el desembre, l’entitat REIR va lliurar a Càritas de Montornès lots formats per llaunes de conserves, oli, llet, productes d’higiene i roba de nadons. Càritas farà el repartiment entre les famílies usuàries del servei d’aliments. De fet, Càritas és una de les principals entitats col·laboradores dels Serveis Socials a l’hora de donar resposta des del mateix territori a les necessitats més bàsiques. 

L’Associació in via, per la seva banda, ha col·laborat amb els Serveis Socials per donar suport econòmic a famílies monoparentals que tenen dificultats en el moment de pagar el lloguer del seu habitatge. El 2022, un total d’11 unitats familiars van rebre 17.839 euros en ajuts. 

Més col·laboracions per a la infància i l’adolescència

Una altra entitat que col·labora des de fa anys amb el Departament de Serveis Socials és la Fundació Probitas. L'associació desenvolupa projectes molt arrelats al territori com el programa “Dinem Junts” de suport socioeducatiu i d’alimentació als adolescents escolaritzats a l’ESO del municipi i del qual es beneficien una trentena de joves. També fa una aportació de 15.000 euros per cobrir les necessitats alimentàries i de suport als infants amb diversitat funcional que participen en les activitats d’estiu organitzades des de l’Ajuntament. A més, aquest curs escolar 2022-23, Probitas ha col·laborat amb una aportació complementària de 20.000 euros als ajuts de menjador gestionats pels Serveis Socials municipals.

Edicions locals