La Diputació atorga un nou ajut per a les excavacions al Castell de Sant Miquel

La subvenció de 195.000 euros ha de servir per a la consolidació de la muralla i la reconstrucció de la capella

Cultura

La Diputació atorga un nou ajut per a les excavacions al Castell de Sant Miquel
La Diputació atorga un nou ajut per a les excavacions al Castell de Sant Miquel | FOTO: Ajuntament de Montornès

L’Ajuntament ha rebut 195.000 € de la Diputació de Barcelona per finançar part de les actuacions de rehabilitació i millora del monument. Durant el 2023 i 2024 es continuarà amb la consolidació de la muralla del Sector Sud i la capella.

La Diputació de Barcelona ha concedit a l’Ajuntament una subvenció de 195.000 € dins del Programa sectorial de rehabilitació i millora d’edificis, edificacions i jaciments arqueològics locals amb valors patrimonials, un ajut que permetrà continuar amb la consolidació de la muralla del Sector Sud i la consolidació i reconstrucció de la capella. El cost total dels treballs és de 255.000 euros i es duran a terme entre 2023 i 2024.

La primera campanya d’intervenció arqueològica al castell va ser a finals de 2016. Des de llavors, l’equip d’arqueologia i el departament municipal de Patrimoni Històric han executat tasques d’excavació, documentació, redacció, descoberta i consolidació de la Torre de l’Homenatge. Fruit d’aquesta feina, en la darrera campanya es va trobar una estança de grans dimensions ubicada a prop de la torre.

El Castell de Sant Miquel és el recinte sobirà més antic del Parc de la Serralada litoral i el que tenia les defenses més sòlides. Així, el castell, construït el segle XI i abandonat el XV, va esdevenir el centre de l’autoritat política no només de Montornès i Vallromanes, sinó també a l’altre vessant de la Serralada Litoral, ara a la comarca del Maresme.

Edicions locals