L'Ajuntament torna a treure a concurs la gestió del gastrobar de l'Sputnik

El servei es va tancar el juliol i en la primera licitació el concurs va quedar desert

Economia

L’Ajuntament ha convocat un nou procés de contractació de la gestió i l’explotació de l’espai Gastrobar, situat al Centre Juvenil Sputnik, després que el primer, obert a l’estiu, quedés desert. Les propostes es poden presentar fins al 12 de desembre.

Les ofertes s'han de presentar telemàticament a través de l’eina “Sobre digital”, disponible en el perfil del contractant de l’Ajuntament. Les propostes han d’estar relacionades preferiblement amb el foment de l’Economia Social i Solidària, així com amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

La valoració de les propostes tindrà en compte aspectes, com la idea de servei de bar i l’oferta gastronòmica; el compromís amb els productes frescos, de proximitat i de comerç just; l’estabilitat de la plantilla i la presentació d’una auditoria social de l’activitat duta a terme.

El contracte tindrà una durada de 4 anys amb la possibilitat de ser prorrogat fins a un màxim d’un any més. El plec d’adjudicació recull un cànon mínim de 8.000 euros el primer any (IVA exclòs) i de 10.000 €, la resta, que hauran de ser satisfets a l’Ajuntament.

Criteris a tenir en compte

Les empreses i les persones licitadores han de tenir en consideració que l’objectiu municipal és que el Gastrobar esdevingui un espai de referència en la restauració preferentment amb begudes i productes locals, de proximitat i de kilòmetre zero, així com de productes frescos.

Paral·lelament, ha de ser un espai sociocultural per al municipi que impulsi el foment de l’Economia Social i Solidària, així com els objectius de desenvolupament sostenible (ODS).

El Gastrobar compta amb els espais necessaris per oferir els serveis de barra, de taula i de terrassa, respectant les normatives en matèria de seguretat alimentària. L’espai també disposa d’un escenari en què es pot desenvolupar activitat cultural.

L'Ajuntament torna a licitar el servei després que el juliol el bar tanqués després de poc més d'un any en actiu. Des de la seva posada en marxa, el gastrobar havia estat gestionat per Melnitsa, una cooperativa de joves que havia estat acompanyada en tot el procés per l'Ajuntament i l'Ateneu Cooperatiu com a experiència per fomentar l'emancipació dels joves en el marc de l'economia social. La cooperativa, però, va decidir no presentar-se a la licitació per diferents motius.

Edicions locals