La campanya per incrementar el reciclatge arriba a Montornès

La iniciativa del Consorci de Residus del Vallès Oriental pretén incidir en la recuperació d'envasos, vidre i paper i cartró

Societat

La campanya per incrementar el reciclatge arriba a Montornès
La campanya per incrementar el reciclatge arriba a Montornès | FOTO: Ajuntament de Montornès

La campanya sobre la importància del reciclatge ha fet parada a Montornès. Un equip format per una informadora i dos informadors recorre el municipi coincidint amb els mercats setmanals i les zones més concorregudes per sensibilitzar la ciutadania amb l'objectiu de millorar els índexs de reciclatge al municipi, que l'any passat es va situar en el 45,8% del total de residus.

La campanya “Aquí no llencem res. Aquí ho reciclem tot” que desenvolupa el Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental, amb la col·laboració de l’Agència de Residus de Catalunya, i els sistemes integrats de gestió de residus i residus d’envasos Ecoembes i Ecovidrio,  és una campanya informativa i de sensibilització per millorar la qualitat de la recollida selectiva dels residus municipals i, més concretament, la d'envasos lleugers, vidre i paper/cartró.

Un equip format per una informadora i dos informadors recorre el municipi coincidint amb els mercats setmanals i les zones més concorregudes. Les primeres visites es feien divendres al mercat de Montornès Centre i dissabte a Montornès Nord. També hi seran el 16 i 17 de desembre. Es tracta de reforçar, a peu de carrer i amb l’entrega de material, la informació sobre quines deixalles s'han de separar a casa de manera selectiva per després dipositar-les als contenidors corresponents d'envasos lleugers, vidre, paper/cartró, orgànica i resta, i contribuir així a millorar la qualitat de la recollida selectiva, acció que té una conseqüència directa en l’eficiència del reciclatge.

Índexs a millorar

L’any passat l’índex de reciclatge a Montornès va ser del 45,8%, només un punt per sota de la mitjana de Catalunya (46,6%), però lluny encara del 60% que la Unió Europea ha marcat com a objectiu per al 2030. Amb la campanya, es pretén continuar fomentant la consciència ciutadana sobre la importància de la recollida selectiva, contribuint així a millorar els índexs de reciclatge que tenen una repercussió directa també en els costos de la gestió dels residus, un cop recollits. L’Ajuntament presentarà en els propers dies una campanya pròpia d’informació i sensibilització sobre la necessitat de millorar la recollida de residus.

Edicions locals