Cap de setmana farcit d'espurnes i cercaviles per celebrar el patró

Dissabte a la tarda hi haurà dos correfocs i diumenge serà la cercavila

Cultura

Foc en la cercavila de Sant Sadurní de l'any passat
Foc en la cercavila de Sant Sadurní de l'any passat | Ajuntament de Montornès

Teatre, música, activitats esportives i cultura popular. Un collage de propostes que conformen el programa de Sant Sadurní, patró de Montornès, que se celebra el 29 de novembre però que viurà els actes centrals el cap de setmana del 26 i 27 de novembre.

Una quarantena d'actes conformen el programa, que va arrencar divendres passat i es perllongarà fins al 18 de desembre, i que és fruit de la feina de les entitats locals, amb el suport del Departament de Cultura i Festes.

La cultura popular és un ingredient indispensable de Sant Sadurní. El Ball de Diables i Drac de Montornès oferirà una nova edició d'El Sant Correfoc dissabte amb dues modalitats: la versió sense foc, que sortirà a les 17.30 h de la plaça de Pau Picasso i passarà pels carrers Major, Jacint Verdaguer i Jaume Balmes fins a arribar a la plaça de la Font; i la versió clàssica, que arrencarà a les 18 h i recorrerà el foc des de la plaça de la Font fins a la plaça de Joan Miró, passant pel carrer de Jaume Balmes.

L'endemà diumenge serà el torn per gaudir de la cultura popular montornesenca en estat pur amb la cercavila de Sant Sadurní, que arrencarà a les 11 h de la plaça Joaquim Mir. Aquesta activitat de la Colla de Geganters, el Ball de Diables i Drac de Montornès i el Centre d'Estudis clourà a la plaça de Pau Picasso, on es faran els tradicionals balls de lluïment, així com el bateig dels petits diables i diablesses. A més, la cercavila comptarà també amb la participació del Bou de Montornès.

Edicions locals