La Taula d'Ocupació i la Formació de Montornès torna a activar-se

L'Espai Cultural Montbarri va acollir dijous la trobada entre l'Ajuntament i els agents socioeconòmics

Economia

La Taula d'Ocupació i la Formació de Montornès torna a activar-se
La Taula d'Ocupació i la Formació de Montornès torna a activar-se

L'Espai Cultural Montbarri va acollir aquest dijous una nova trobada de la Taula d'Ocupació i la Formació de Montornès. La jornada va servir per reactivar, després de dos anys d'aturada per la pandèmia, una agenda compartida amb els agents socials i les empreses del municipi amb l'objectiu de teixir aliances.

L'acte va comptar amb la participació de l'alcalde José A. Montero, el regidor d’Ocupació, Promoció Econòmica i Comerç, Jordi Delgado, així com representants del Consell Comarcal, de les patronals Pimec i UEI, dels sindicats UGT i CCOO, de l’Associació Industrial del Baix Vallès i Concentració Industrial Vallesana, així com d’una quinzena d’empreses del teixit productiu de Montornès.

"El Consell d'Empreses es va crear el gener del 2018. Després de la pandèmia hem posat en marxa diferents línies, avui les compartim i volem sentir també quin és el seu retorn", deia el regidor d'Ocupació, Promoció Econòmica i Comerç, Jordi Delgado qui avançava algunes de les qüestions a tractar.

Entre les línies d'actuació Delgado indicava, el programa d'FP Dual que els ha concedit el SOC i amb el qual els caldrà comptar amb la participació de les empreses. En termes d'orientació acadèmica, el regidor també indicava que estan treballant en l'organització d'una setmana temàtica per al mes de març, on també volen comptar amb la participació del teixit empresarial del territori.

Finalment, la trobada també va servir per posar sobre la taula noves línies de col·laboració de cara a la generació d'energia fotovoltaica.

"Ens va molt bé aquests actes per conèixer què està fent l'Ajuntament a nivell de formació per després poder tenir mà d'obra qualificada per poder contractar quan tenim puntes de feina o fins i tot per ampliar la plantilla", valorava un dels participants de la jornada, Enrique González, director d'operacions de Zago Automotive.

També l'Anna Villar, responsable de l'àrea de Relacions Laborals d'Henkel, destacava la importància de trobades com aquesta: "Henkel és una empresa que porta molts anys a Montornès i que se sent part del municipi. Nosaltres venim a trobar-nos amb els altres agents socials de l'entorn i a escoltar propostes per veure en què podem participar".

Edicions locals