La primera assemblea del +30 Kosmos selecciona set activitats pel 2023

Unes 175 persones van assistir a la primera edició dels pressupostos participatius per a majors de 30 anys

Societat

El veïnat va presentar dotze activitats a la votació del +30 Kosmos i en va seleccionar set
El veïnat va presentar dotze activitats a la votació del +30 Kosmos i en va seleccionar set | Ajuntament de Montornès

Els pressupostos participatius +30 Kosmos van celebrar la seva primera assemblea el passat cap de setmana al Teatre Margarida Xirgu. Unes 175 persones es van reunir per decidir quines activitats es realitzaran amb el pressupost aportat per l'Ajuntament de 20.000 €. El resultat van ser set propostes de diversos àmbits com la salut, l'esport o la cultura.

A l'assemblea van sortir escollides set activitats que es realitzaran durant el 2023, d'entre dotze de proposades. Diversitat Festiva va ser la més votada amb 1.394 punts i es tracta d’una jornada d’activitats infantils adaptada a nens i a nenes amb diversitat funcional. La segona més votada va ser l'exposició fotogràfica Parkinson al desnudo, dedicada a la malaltia del Parkinson i que anirà acompanyada d’un monòleg i un concert.

L'esport també va tenir el seu lloc amb una prova ciclista d'Enduro XC urbà, que va ser la tercera proposta més votada. Les últimes activitats escollides van ser una nit de monòlegs, un espectacle de talents batejat com a Mont-Talent, la iniciativa Som estrellats per decorar el carrer de l’Estrella i una fira de la dona.

L'assemblea va deixar en el tinter quatre propostes: la jornada animalista +Cotes SolidàriesMontornès en Colors, una jornada d'elaboració de catifes al carrer; un cicle de curts; un cicle de sessions d'observació del cel nocturn; i un torneig del videojoc Street Fighter.

Un sistema ja conegut

Les votacions per seleccionar les activitats que es realitzaran es van fer mitjançant dos sistemes, uns grups de discussió on s'atorgaven punts de manera grupal i una votació individual mitjançant urnes i vot secret. Per ajudar als participants en les seves decisions, abans de les votacions els impulsors de cada proposta van fer una breu exposició sobre el projecte i la seva viabilitat.

La iniciativa del +30 Kosmos segueix l’experiència del Kosmos juvenil, engegada el 2018 pel Departament de Joventut i consolidada ja com a una eina participativa que defineix anualment les activitats juvenils del municipi.

De fet, el Kosmos jove també està en ple procés de selecció, ja que celebrarà les seves dues assemblees aquest cap de setmana. La dels joves de 18 a 30 anys serà el divendres al Centre Juvenil Sputnik, mentre que la dels més petits serà el diumenge a la Carpa Polivalent El Sorralet.

Edicions locals