José Montero: 'Estem treballant per recuperar la majoria absoluta'

L'actual alcalde s'ha presentat com a candidat de Montornès en Comú en un acte a la plaça de Pau Picasso

Política

José Montero va presentar-se oficialment a la reelecció a la plaça de Pau Picasso
José Montero va presentar-se oficialment a la reelecció a la plaça de Pau Picasso

José Montero s'ha presentat en públic com el candidat de Montornès en Comú a l'alcaldia a les eleccions municipals del maig de 2023. L'actual alcalde ho ha fet en un acte a la plaça de Pau Picasso, que ha comptat amb la participació de la diputada al Congrés dels Diputats Aina Vidal.

El candidat a l'alcaldia dels comuns declara que és "un honor i un privilegi" ser l'alcalde i també haver estat escollit per la reelecció.

Montero reconeix que els resultats de les últimes eleccions no van ser els ideals per al seu grup: "El 2019 va ser una situació complexa. Vam tenir un regidor menys i va quedar una composició del ple curiosa". Per això, afirma que des del seu partit treballen per recuperar la majoria absoluta: "Creiem que tenim opcions de recuperar-la. No només numèricament, sinó també perquè hem treballat i hem incorporat persones al nostre projecte".

Amb vistes al Montornès del futur

Sobre els projectes per a la nova legislatura, el cap de llista de Montornès en Comú afirma que seguiran treballant "en totes les àrees socials i de ciutadania, tractant temes com l'educació, el benestar, l'ocupació o la cultura". Montero posa èmfasi en la millora de dos aspectes clau per al municipi, com són la mobilitat i la recollida d'escombraries. El dels comuns també afirma que volen "impulsar les comunitats energètiques locals, que estan funcionant a altres municipis".

L'actual alcalde afirma que volen revisar el planejament urbanístic i el Montornès del futur i per fer-ho necessiten "obrir un debat amb respecte i rigor". Montero creu que aquest debat ha de ser "de qualitat" perquè "la gent està cansada de la política actual de crítiques sense fonament i desprestigi de la institució". Per això, el de Montornès en Comú apel·la "a la resta de forces municipals" per dur a terme aquest debat.

Amb una diputada al Congrés

La diputada al Congrés dels Diputats Aina Vidal va donar suport al projecte de José Montero: "Venim a reivindicar la bona política i la bona gestió i Montornès n’és un molt bon exemple. És una Alcaldia que ha posat les persones al centre i que ha modificat el seu pla municipal durant la pandèmia i l’ha fet més participatiu".

A més de Vidal, l'acte va comptar amb diversos alcaldes i candidats dels comuns de tota Catalunya. La jornada es va complementar amb diversos jocs infantils i va finalitzar amb un pica-pica per a tots els assistents.

Amb aquesta presentació en societat, José Montero opta a la reelecció després de 12 anys al capdavant del govern local. Montero ha estat regidor de manera ininterrompuda a l'Ajuntament des del 1999, primer sota les sigles de la coalició ICV-EUiA i més endavant sota el paraigua dels comuns.

Edicions locals