El Consell d'Infants renova els seus participants

L'òrgan participatiu està format per 19 alumnes de 5è i 6è de les escoles del municipi

El Consell d'Infants renova els seus participants
El Consell d'Infants renova els seus participants | FOTO: Ajuntament de Montornès

La sala d’actes de l’Ajuntament acollia dimarts la sessió de constitució del nou Consell d'Infants per al curs 2022-23, una trobada en què els alumnes han pres possessió dels seus càrrecs a l'òrgan participatiu.

A la trobada, a la qual han assistit l’alcalde, José A. Montero, i el regidor d’Infància, Sergio Carrillo, s’han renovat els càrrecs i s’ha realitzat el traspàs entre els consellers i les conselleres que acaben el mandat i els que el comencen. A més, els nous membres han rebut la seva samarreta, i els que han marxat han obtingut una medalla i un diploma a mode de reconeixement pel premi Vallès Visió 2022 de Montornès al Consell d’Infants.

Sis anys després de la seva creació, el Consell d’Infants de Montornès s'ha consolidat com a un òrgan de participació que dona veu als nens i les nenes del poble, amb què els infants es reuneixen un cop al mes per debatre qüestions que els afecten i els interessen. A la vegada, posen en comú i traslladen al Consistori les opinions dels i les estudiants de cada escola. Seguidament, fan arribar als centres les reflexions i decisions sorgides del propi consell.

En aquesta setena edició de la iniciativa, el consell està format per 9 noies i 10 nois de 5è i 6è de les cinc escoles del poble que han estat escollits/des per la resta de l’alumnat prèviament.

En els dos darrers cursos, el Consell d’Infants de Montornès ha recollit i presentat propostes d’oci per a nois i noies de 10 a 13 anys. A més, en aquest últim any, el grup ha dinamitzat les activitats que han sorgit de la primera edició dels pressupostos participatius del Departament d’Infància, dotats amb 5.000 euros. Han organitzat jocs aquàtics inclosos en el Casal de Vacances i un Làser Tag de terror.

Des de la seva posada en marxa l’any 2016, més de 70 nens i nenes han passat pel Consell d’Infants de Montornès.

Edicions locals