Posant de relleu les persones cuidadores coincidint amb el seu dia internacional

Els treballs de cures van tornar a ser al centre de la 5a Fira d'Economia Social i Solidària de Montornès

Societat

Imatge de la xerrada de diumenge a càrrec de l'Eva Rosado
Imatge de la xerrada de diumenge a càrrec de l'Eva Rosado | Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental

Montornès del Vallès va acollir el cap de setmana la 5a edició de la Fira d'Economia Social i Solidària, que compta amb la col·laboració de l'Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental i que per segon any consecutiu se centrava en el treball de cures, sota el lema Cuidem-nos per poder cuidar. A més, el 5 de novembre coincidia amb la commemoració del Dia Internacional de les Persones Cuidadores, que pretén donar visibilitat a les tasques que realitzen i garantir els seus drets.

Dissabte una quinzena de persones van realitzar la primera sessió del taller d’autocura per a dones que fan treball de cures, a càrrec de la cooperativa Mujeres Pa’lante, al Casal de Cultura. Es tractava d’un espai de trobada i empoderament per a dones que es dediquen a les cures, que tindrà una segona sessió el dissabte 12 de novembre.

Diumenge va ser l'acte central al Centre Infantil Pintor Mir, en aquest cas dedicat al treball de cures i als recursos disponibles per a famílies amb membres amb diversitat funcional.

En una sessió presentada pel regidor d'Acció social, Ocupació, Promoció econòmica i Comerç de Montornès, Jordi Delgado, la jornada de diumenge va comptar amb tres xerrades. La primera, a càrrec del tècnic de diversitat funcional de l'Ajuntament montornesenc, Antoni Demà Font, qui va explicar com acompanyar a les persones cuidadores i quins recursos públics tenen al seu abast.

La segona la va protagonitzar l'Eva Rosado, una veïna montornesenca participant del projecte Dones amb Talent i mare d'un infant amb diversitat funcional, qui va compartir la seva experiència vital quan l'arribada d'un diagnòstic capgira la vida personal, familiar i professional.

Per últim, després del piscolabis, Mercè Llauradó i Anna Montes de la cooperativa Apindep Ronçana –referent a la comarca– van parlar del model de suport a la diversitat funcional que es proposa des de l'economia social i solidària.

Edicions locals