L'Ajuntament rebrà un milió d'euros d'ajuts europeus per rehabilitar l'Escola Sant Sadurní

La subvenció provinent dels fons Next Generation servirà per millorar l'accessibilitat, la seguretat i l'eficiència energètica del centre

Societat

Les noves escales al vestíbul ja es van fer aquest estiu
Les noves escales al vestíbul ja es van fer aquest estiu | FOTO: Ajuntament de Montornès

L'Ajuntament de Montornès ha aconseguit una subvenció de poc més d'un milió d'euros dels fons d'ajuda europeus Next Generation, que serviran per a la rehabilitació de l'Escola Sant Sadurní. La intervenció pretén millorar-ne l'accessibilitat, la seguretat i l'eficiència energètica.

El projecte, que ja està aprovat inicialment i es troba en exposició pública, ha obtingut 1.020.3658,60 € de la línia d’ajut a la rehabilitació d’edificis de titularitat pública del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència que es finança amb els Fons Europeus Next Generation. En el seu conjunt, l’actuació arriba a 1.280.096,24 €.

La subvenció servirà per sufragar íntegrament la part relacionada amb la millora de l’eficiència energètica, amb la millora de l’aïllament de les façanes i la coberta, i la substitució del sistema de calefacció de caldera de gas que hi ha per un d’aerotèrmia amb radiadors d’alta eficiència. També s’ha previst la instal·lació de plaques fotovoltaiques. Es calcula que les millores permetran un estalvi energètic del 72 %.

D’altra banda, l’Ajuntament assumirà amb fons propis 259.727,64 €, corresponents a l’IVA de l’operació i al 25% de les actuacions destinades a la millora de l’accessibilitat i de la seguretat contra incendis. Les actuacions destinades a la millora de l’accessibilitat ja es van iniciar a l’estiu i inclouen la instal·lació d’un ascensor i la substitució de l’escala interior del centre per una de nova. Els treballs de la millora de la seguretat contra incendis preveuen la construcció d’una nova escala al pati i s’iniciaran, juntament amb les actuacions de millora de l’eficiència energètica, el segon trimestre de 2023. Les feines s’aniran desenvolupant fins al tercer trimestre del 2024 aprofitant els mesos de descans escolar.

L’ajut per a l’Escola Sant Sadurní és el segon que ha obtingut Montornès dels Fons Europeus Next Generation. La línia d’ajuts per a edificis de titularitat pública ha repartit 53.027.865,33 € entre 67 municipis catalans. La de Montornès és la tercera subvenció més important de la comarca i la 18a més alta de Catalunya. 

A finals d’estiu, l’Ajuntament també va rebre la confirmació d’una subvenció de 3.221.892 €, procedents de la línia d’ajuts dels Next Generation per a la rehabilitació d’edificis en general. L’ajut permetrà tirar endavant intervencions de regeneració a més de 200 habitatges de Montornès Centre i Montornès Nord. En aquest cas, la subvenció concedida a Montornès és la més important de la comarca i la quarta de la província de Barcelona només superada per les ciutats de Manresa, Igualada i Sabadell.

Edicions locals