La Diputació reconeix l'Sputnik com a 'Equipament responsable'

El centre juvenil de La Bòbila es va concebre com un edifici ecològic i eficient

Societat

La Diputació reconeix l'Sputnik com a 'Equipament responsable'
La Diputació reconeix l'Sputnik com a 'Equipament responsable'

La Diputació de Barcelona ha reconegut Montornès a la jornada Equipaments 2030: responsables i educadors, que distingeix els equipaments i espais municipals educatius, esportius i de joventut que poden arribar a ser edificis inclusius, igualitaris i sostenibles i a la vegada promoure la participació dels usuaris.

A la trobada, organitzada per l'Àrea d'Educació, Esports i Joventut de la Diputació de Barcelona, s'ha reconegut l’edifici del barri de La Bòbila amb la distinció d'Equipament Responsable, un reconeixement que s'ha fet a una desena de municipis més. El projecte pretén transformar els espais municipals a través de la modernització arquitectònica i la sostenibilitat energètica de les construccions per esdevenir referents públics de responsabilitat mediambiental.

A la vegada es vol convertir els equipaments en referents educadors en els valors i els principis de la inclusió, la diversitat, la no discriminació, la interculturalitat, l’equitat de gènere, la igualtat de drets, la participació democràtica i la ciutadania activa.

El Centre Juvenil Sputnik va ser concebut com a una infraestructura ecològica i eficient que compta amb la qualificació energètica A. Part dels elements constructius són reciclats i tenen l’etiquetatge de producte sostenible. L’edifici, dissenyat amb materials que faciliten l’aïllament i l’aprofitament energètic, disposa de plaques solars fotovoltaiques i d’un sistema informatitzat de controls de consum d’aigua i electricitat, així com un mesurador de CO2 per garantir la qualitat de l’aire interior.

En els darrers dos anys, a més de l’activitat diària centrada en espais de joc i estudi, l’Sputnik ha estat l’escenari de gran part de les activitats votades als pressupostos Kosmos. El mateix jovent s’encarrega d’organitzar i planificar cadascuna de les propostes.

A la jornada de la Diputació, a més de donar a conèixer la construcció i les activitats que s’hi desenvolupen, el regidor de Joventut de l’Ajuntament de Montornès, Sergio Carrillo, va exposar diverses iniciatives adreçades al jovent, entre les quals hi ha el projecte Dimensions joves, espais d’assessorament adreçats al jovent sobre matèries com la feina, la igualtat, el suport emocional i la prevenció d'addiccions, els viatges i els estudis, respectivament.

 

Edicions locals