Uns 15 de joves als cursos sobre orientació laboral

L'acció s'emmarca en l'itinerari adreçat a joves amb estudis postobligatoris

Economia

Uns 15 de joves als cursos sobre orientació laboral
Uns 15 de joves als cursos sobre orientació laboral | FOTO: Ajuntament de Montornès

La Dimensió Sociolaboral ha engegat aquests dies l'itinerari adreçat a joves amb titulació acadèmica. El curs inclou tallers i xerrades amb l'objectiu que els nois i noies adquireixin coneixements sobre el mercat laboral i descobreixin les seves potencialitats.

En els darrers dies s'ha iniciat un nou itinerari dins la Dimensió Sociolaboral. Aquesta vegada, la formació s'adreça a joves de 16 a 29 anys que hagin finalitzat els seus estudis postobligatoris de batxillerat, cicles formatius o de certificats de professionalitat, així com titulacions de graus universitaris. En total, s'hi han inscrit una quinzena de joves.

La principal finalitat de l'itinerari és acostar aquests joves al món laboral. La formació inclou 84 hores de formació teòrica / pràctica en què les persones participants podran desenvolupar i adquirir competències clau i habilitats socials a través de l’expressió corporal, la pràctica de l’anglès per poder superar entrevistes de feina en aquest idioma, i aspectes relacionats amb les xarxes socials, la recerca de feina i els processos selectius.

Cada jove pot participar en tots els tallers o només en aquells que li siguin més interessants, en funció de les seves necessitats. 

Amb el teixit industrial 

Les empreses de l'entorn també col·laboren per aportar al jovent orientació sobre l'accés al món laboral. Dilluns van tenir lloc dues xerrades, una a càrrec d'Anna Villar i Ingrid Sala de l’empresa Henkel, i una altra de Zouhair Zammouri de l'entitat Superacció. Les corporacions van donar a conèixer el procés de selecció de les seves organitzacions, quines proves porten a terme i a quines competències donen més valor. A final d'aquest mes d'octubre se'n duran a terme dues més.

Recentment, el Departament municipal d'Ocupació ha incorporat la figura de la prospectora laboral, que s'encarrega de vehicular connexions entre el jovent que participa en l'itinerari i les empreses del territori.

Edicions locals