L'Ajuntament de Montornès assessorarà el veïnat sobre accions per estalviar energia

Es posarà en marxa una Oficina d'Acció Climàtica per promoure l'eficiència energètica al municipi

Societat

| Aj. Sant Fost

L'Ajuntament de Montornès posarà en marxa una Oficina d'Acció Climàtica, un nou servei que oferirà assessorament i informació al veïnat sobre actuacions que promoguin l'eficiència energètica i la mitigació dels efectes del canvi climàtic.

La ciutadania podrà assessorar-se en qüestions com ara les instal·lacions solars o fotovoltaiques, els vehicles elèctrics, les alternatives al gas en l'àmbit domèstic o les millores a la llar per evitar el malbaratament energètic i les despeses innecessàries.

Aquest és un dels anuncis que ha fet l'Ajuntament en el marc de la Setmana Europea de l'Energia, que se celebra del 26 de setembre al 2 d’octubre. Aprofitant la commemoració, l'Ajuntament proposa dos tallers perquè el veïnat pugui participar en l'elaboració del Pla d'Acció per l'Energia Sostenible i el Clima (PAESC) de Montornès, que s'està redactant a hores d'ara i que definirà l'actuació municipal en matèria de canvi climàtic.

El procés participatiu del PAESC inclou dos tallers oberts a la ciutadania, el primer dels quals tindrà lloc el 29 de setembre a les 18.30 h al Teatre Margarida Xirgu, en què es presentaran els aspectes més destacats de la diagnosi de la situació a Montornès i a continuació es reflexionarà sobre aquelles intervencions que es poden dur a terme per mitigar el canvi climàtic.

El segon taller tindrà lloc el 27 d'octubre, moment en què es farà lliurament de l'informe final amb les aportacions i contribucions del veïnat. Els tallers disposaran d'un servei d'acollida d'infants. Per fer-ne ús cal inscriure's al correu electrònic participacio@montornes.cat.

El 18 d'octubre els membres del Consell d'Infants assistiran a una sessió participativa sobre el PAESC, per aportar-hi propostes per millorar aspectes relacionats amb l'energia, la mobilitat, els residus, etc.

Escape room a la Pau Picasso

El programa de la Setmana Europea de l'Energia inclou l’escape room Qüestió de temps, de l’Àrea d’Acció Climàtica de la Diputació, que incideix en l’emergència climàtica i en la necessitat d'emprendre accions. L'activitat, que es farà el 27 de setembre a les 17 h, a la plaça de Pau Picasso, està adreçada a públic a partir de 10 anys que formarà grups per superar 5 proves. Cada sessió tindrà una durada aproximada de 15 minuts i no requereix inscripció prèvia.

Edicions locals