Els Bartomeus arrasen en la tercera Batalla de Penyes

Van guanyar totes les proves menys la partida d'escacs gegants

Cultura

Imatge de la cursa de bales de palla, la darrera prova de la Batalla de Penyes
Imatge de la cursa de bales de palla, la darrera prova de la Batalla de Penyes | Aj. Montornès

Dimarts de la setmana passada arrencava –amb la capta de sang– la tercera Batalla de Penyes de Montornès, que cloïa dilluns amb una àmplia victòria verda. Els Bartomeus van guanyar quatre proves, mentre que els Pere Anton en van guanyar una.

El marcador s'estrenava per als Bartomeus amb la donació de sang –97 donants verds i 73 de grocs–.

Dissabte, l'escalabirres va donar-li el segon punt a la colla del gegant pagès, amb un podi monocromàtic de verd. Les tres millors marques les van fer membres de Bartomeus, i la millor de totes va ser la Júlia, apilant 26 caixes.

A la nit va ser el torn de la cursa en roba interior (o sense) a la plaça de Pau Picasso, i va ser el moment en què Els Bartomeus es van proclamar campions de la festa major 2022, quan encara faltaven dues proves per realitzar-se. En una prova en què els organitzadors destaquen que hi va haver majoria femenina, precisament va ser la cursa de noies la que va portar més controvèrsia, amb dubtes sobre si hi havia arribat abans la corredora groga o la verda. Amb tot, el punt se l'enduia la colla que, amb els temps del seu millor atleta masculí i de la seva millor atleta femenina, sumés menys temps. Aquests van ser, novament Els Bartomeus.

Dilluns ja estava tot dat i beneït, però Els Pere Anton van treballar per minimitzar les distàncies. A la plaça de Joan Miró van assolir el seu primer i únic punt de la batalla, guanyant la partida d'escacs gegants. "Ens van matxacar", admet el president dels Bartomeus, Albert Porcar.

I tot seguit al carrer de Jaume Balmes van estar ben a prop d'aconseguir el segon punt. Malgrat que els de groc van anar guanyant durant gairebé tota la cursa de bales de palla, ben al final Els Bartomeus van poder superar la marca de la colla del feudal de Montornès, i van assolir el definitiu 4 a 1.

Durant el transcurs de les cinc proves, membres de l’Associació Cultural Palau Dalmanla van actuar com a jurat per supervisar el correcte desenvolupament de les activitats.

Edicions locals