Nova promoció de mossos i policies locals

Divendres es feia a l'Escola de Policia de Mollet l'acte de cloenda del curs, amb una desena d'aspirants a les policies del Baix Vallès

Societat

Nova promoció de mossos i policies locals @viumollet
Nova promoció de mossos i policies locals @viumollet

Mollet del Vallès

L'Escola de Policia de Catalunya a Mollet va lliurar divendres els diplomes de la seva 35a promoció. Enguany han realitzat i finalitzat el curs 1.063 alumnes: 446 aspirants al cos de Mossos d'Esquadra i 617, a les policies locals, entre els quals una desena a policies locals dels municipis del Baix Vallès.

De la promoció, 323 són dones (30,39%): 185 dels cossos de policies locals i 138 del cos de Mossos d'Esquadra. Del total d’alumnes, han superat i aprovat el curs 969 aspirants, és a dir el 91,1%.

Dels alumnes que divendres recollien el seu diploma, 553 són agents de les policies locals i 416, del cos de Mossos d'Esquadra, que s'incorporaran de seguida a les seves destinacions com a agents de policia en pràctiques. Quant a l'alumnat de les policies locals, són procedents de 143 ajuntaments de Catalunya: 243 són de la Guàrdia Urbana de Barcelona i 374 d'altres municipis. En el cas del Baix Vallès, sis ajuntaments han tingut aspirants en aquesta promoció: Mollet (3 aspirants a la Policia Municipal), la Llagosta (2), Sant Fost (2), i Martorelles, Montornès i Parets, amb un aspirant per població. En el cas de Mollet, dos dels aspirants han superat el curs i s'incorporaran al cos municipal.

Per edat, la mitjana global de l'alumnat ha estat de 31,3 anys: per una mitjana de 28,2 anys al cos de Mossos i de 33,5 anys a les policies locals. 

Per nivell d'estudis, destaca que 252 alumnes van accedir al curs amb un títol de grau universitari; 233, amb un Cicle Formatiu de Grau Superior, i 156, amb batxillerat.

A l'acte, va assistir el president de la Generalitat, Pere Aragonès, qui valorava “la vocació de servei públic” dels nous agents que han superat el curs de formació bàsica policial. “Sou imprescindibles perquè la societat sigui més justa i més comunitària”, assenyalava el cap de l’Executiu, que també remarcava que són una policia “conjurada a protegir els drets i les llibertats de tota la ciutadania, i especialment els de les persones més vulnerables”.

D’altra banda, la directora de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, Tamara Garcia, explicava que "aquest any, l'alumnat ens ha demostrat que, a l'Institut, quan diem que el més important és que treballem amb un aprenentatge basat en valors, no són paraules buides”. En aquest sentit, afegia que "els valors de la humilitat, el compromís i la integritat, al llarg de la seva carrera professional, són els que faran que tinguin ganes de continuar aprenent, que ens retrobem".

A l'acte també va assistir l'alcaldessa de Mollet, Mireia Dionisio, la comissària en cap de l'Escola de Policia, Alícia Moriana; el director general de la Policia, Pere Ferrer, i la directora general d’Administració de Seguretat, Sonia Andolz, entre altres autoritats i comandaments.

 

Edicions locals