Balkan Paradise i La Fúmiga, al cartell musical

Dues de les principals bandes de música que actuen a Montornès

Cultura

Balkan Paradise Orchestra
Balkan Paradise Orchestra | Artur Gavalda / BPO

L'aparcament de Les Vernedes tornarà a acollir l'escenari principal de concerts, on aquest divendres hi passaran dues de les principals propostes musicals del programa.

A les 23 h hi actuarà la Balkan Paradise Orchestra, amb el seu xou de fanfàrria ultrafestiva protagonitzat per una desena d'artistes. Tot seguit (1 h) hi arribaran els valencians La Fúmiga, amb "unes lletres i melodies que fan brollar l’optimisme i l’entusiasme del públic". Per cloure la primera nit musical, els djs Wateke Group punxaran des de les 2.30 h fins a les 5 h.

Les versions de Los 80 Principales posaran la nota musical la nit de dissabte a partir de les 0 h, seguits dels djs montornesencs Alain&Rubén fins a les 5 h.

Per últim, la música de diumenge a la nit (a partir de les 23 h) estarà organitzada per la penya Pere Anton, amb la sessió musical a la carta que punxaran els molletans Maceta Sound Beat durant tres hores.

Més enllà de l'escenari de Les Vernedes, també hi haurà altres actuacions musicals: una sessió de dj amb música dels 60 als 80 sota el nom de Guateque - Que nos quiten lo bailao i organitzat per l'Associació Fotogràfica a la plaça Pau Picasso a partir de les 23 h; al mateix emplaçament també hi actuaran diumenge a les 18 h Pop per xics, amb el concert familiar Els superherois; i una de les orquestres més tradicionals de les festes majors catalanes, la Maravella, farà el concert de tarda diumenge a partir de les 19 h i el gran ball de nit a les 22.30 h al Sorralet.

Com a novetat, l'Associació Músics Masferrer proposa una festa alternativa a la festa major amb el Mass Fuzz Show dissabte de 22 h a 5 h a la Masia Can Masferrer amb les actuacions de Gyoza, Arma, Hand, Ground, i diversos djs per cloure la nit. Tot i que es podria entendre com una contraprogramació, la regidora de Cultura, Mercè Jiménez, no ho veu així: "És una activitat que han pensat fora del programa de festa major, però és per a públics diferents; no està malament".

Humor a la plaça Pau Picasso

Música a banda, i com ja és habitual, l'Ajuntament de Montornès ha programat un nou "espectacle feminista". Serà diumenge a les 22 h a la Pau Picasso i es tracta d'Esto no es serio, amb Nerea Garmendia i Carolina Noriega. Garmendia és una basca atípica: va intentar ser insulsa perquè la prenguessin seriosament però el seu sentit de l’humor no li ho va permetre. Noriega va estudiar per ser actriu dramàtica però li feia riure; per això va estudiar per ser clown.

Edicions locals