Les infraccions de trànsit detectades per la Policia Local creixen un 58%

El 2021, els delictes contra la seguretat del trànsit també van incrementar-se un 40%

Societat

| Ajuntament Montornès

L'any passat, Montornès va registrar un notable descens del nombre d'accidents de trànsit al municipi i un increment de les infraccions relacionades amb la circulació de vehicles.

Segons les dades presentades durant la Junta de Seguretat celebrada el passat mes de juny, les xifres globals indiquen que el nombre d’infraccions de trànsit detectat es va incrementar en un 58,3% respecte a l’any 2020 i en un 41,88% respecte al 2019.

Segons fonts municipals, aquestes dades són el resultat de l'increment de la vigilància i control de la disciplina viària en diversos àmbits com les infraccions que afecten els col·lectius més vulnerables com vianants i persones de mobilitat reduïda; la mobilitat de mercaderies, i les situacions que generen riscos a la seguretat viària –com la conducció sota l’efecte d’alcohol i drogues, conduccions temeràries i negligents, no respectar els semàfors i les preferències de pas, etc.–.

A més, es van dur a terme campanyes en col·laboració amb el Servei Català de Trànsit per comprovar la correcta circulació de vehicles i el compliment dels requisits exigits per circular-hi o conduir-los (ITV, assegurança de responsabilitat civil, permisos de conduir, etc).  En aquest cas, les infraccions van créixer un 53,13% respecte a l’any 2020.

Pel que fa als delictes contra la seguretat del trànsit, es van incrementar un 40% amb motiu de "la major detecció d’infraccions per l’increment de l’activitat policial i de la dotació de nou material tècnic", expliquen. Tot i l'augment d'aquest tipus de delicte, des de l'Àrea de Seguretat Ciutadana i Convivència consideren la dada positiva, ja que "redunda en la millora de la seguretat viària en detectar més infraccions penals per conduir sota l’efecte de l’alcohol i drogues, i per conduir sense permís de conduir, principalment".

Menys accidents al nucli urbà

Pel que fa a l'accidentalitat, el 2021 es va reduir un 45,6% el número d’accidents respecte a 2020. També van disminuir el número de ferits, en concret, un 36,4 % els lesionats lleus; un 90 %, els lesionats greus, i no es va produir cap defunció.

Els serveis policials augmenten

Una altra de les xifres que es va analitzar durant la Junta Local de Seguretat –en què hi van participar Guàrdia Civil, Cos Nacional de Policia, Mossos d’Esquadra i Policia Local– va ser la de l'increment de la presència policial i de la prestació de serveis a Montornès durant el 2021. Tots els cossos policials van presentar dades de major activitat policial respecte als anys 2020 i 2019, cadascú en el desenvolupament de les seves competències.  

Per part de la Policia Local els serveis prestats van incrementar-se un 39% respecte al 2020, i van passar de 10.314 serveis el 2020 a 16.862 el 2021. Des de l'Ajuntament, s'assegura que aquesta línia d'increment de serveis també s'ha mantingut durant el primer semestre d'aquest 2022 i a 31 de maig se'n comptabilitzen 7.356 serveis de caràcter preventiu en el marc de la implementació del model de policia comunitària i de proximitat, en alguns casos en col·laboració amb la resta de cossos policials.

Edicions locals