Quatre coneguts i tres incògnites: els noms que, de moment, opten a l'Alcaldia de Montornès

De moment quatre de les formacions amb representació al Consistori han anunciat el seu cap de llista

Política

Laura Ortiz

A poc més de vuit mesos per a les eleccions municipals del pròxim mes de maig, els partits comencen a fer bullir l'olla amb una de les primeres decisions a comunicar, els seus candidats. En el cas de Montornès, més de la meitat dels grups o partits amb representació al Consistori ja han fet públic els seus caps de llista, i es manté encara la incògnita sobre els noms que presentaran comuns, Cs i la coalició de Primàries i Junts.

Oficialment, les formacions que ja han anunciat qui encapçalarà la seva candidatura són el PSC (Eva Díaz), que ho ha votat aquesta mateixa setmana; Fem Montornès (Fran Sánchez), i ERC (Sergi Martínez Mitjavila). Tot i que no de forma oficial, ja la primvera del 2021, el PP anunciava que renovava la confiança en Miguel Ángel Alvarado perquè torni a ser el cap de llista popular.

Les incògnites, però, es mantenen en tres casos. D'una banda, encara no s'ha fet públic si l'actual alcalde, Jose A. Montero, tornarà a presentar-se com a alcaldable. Des dels comuns expliquen que tot just s'ha aprovat el reglament d'elecció de candidatura en base al reglament general de Catalunya en Comú i ara es començarà el procés de deliberació per aprovar l'elecció de cap de llista en una propera assemblea i més endavant de la resta de la candidatura. "Voldríem treballar amb un mecanisme de candidatura única de consens", explica Jordi Delgado, responsable d'Organització de Montornès en Comú. El que sí que és clar, és que la llista serà d'En Comú Podem.

Pel que fa a Cs, des del partit afirmen que en les pròximes setmanes s'ha d'acabar de concretar si M. Ángeles Menchén seguirà com a candidata tot i que admeten que serà poc probable, després que la mateixa Menchén s'hagi pronunciat en diverses ocasions dient que no tornaria a presentar-se. En tot cas, des de Cs asseguren que tenen tancat el possible recanvi al capdavant de la llista taronja.

Per la seva part, l'anunciada coalició que formaran Junts i Primàries encara ha de triar el candidat per mitjà d'un procés de primàries encara per definir.  

Edicions locals