L'Ajuntament implantarà un sistema de videovigilància a diversos punts de Montornès

La Policia Local ha demanat la xarxa de càmeres per tenir un control automatitzat de zones de difícil accés amb vehicles

Societat

L'Ajuntament implantarà un sistema de videovigilància a diversos punts de Montornès
L'Ajuntament implantarà un sistema de videovigilància a diversos punts de Montornès

Montornès del Vallès

El govern de Montornès ha aprovat inicialment un projecte per implantar un sistema de videovigilància a diversos punts del municipi, que servirà per reforçar la tasca de vigilància de la Policia Local.

Aquest sistema ha estat una petició que el cos de seguretat municipal ha transmès al govern local davant les dificultats d'accés dels seus vehicles per fer vigilància a algunes zones que han estat pacificades o que s'han fet d'ús exclusiu de vianants.

"Des de Policia Local s’ha detectat certs punts amb un interès policial en matèria de prevenció i seguretat, on no és viable realitzar un seguiment exhaustiu atès que no és eficient fer-ho amb personal del cos", apunten els tècnics en la memòria del projecte.

El sistema de videovigilància es planteja com una mesura per incrementar la seguretat ciutadana, que "donaria suport a la vigilància ordinària que presta la policia local", apunten.

El projecte preveu la instal·lació d'una desena de càmeres a diferents punts: avinguda Onze de Setembre amb carrer Sant Lluís; Prat de la Riba amb Sant Lluís; Torrent Vinyes Velles amb carrer La Pau i a l'oficina de l'Arxiu Municipal; al carrer Sant Isidre amb Riu Mogent; Onze de Setembre amb carrer Estrella; carrer Estrella amb Palau d'Ametlla. També s'inclou la instal·lació d'una càmera lectora de matrícules –a avinguda Onze de Setembre amb carrer Sant Lluís– i la creació d'un centre de control amb pantalles on rebre les imatges de les càmeres i poder-ne fer el seguiment.

Un cop el projecte quedi aprovat i s'adjudiqui, el termini previst per a la instal·lació del sistema és de dos mesos. El pressupost és d'uns 38.700 euros (IVA inclòs).

Edicions locals